AcasăPoliticaMaia Sandu, în extaz. Opoziția de la Chișinău, suprimată cu ajutorul UE

Maia Sandu, în extaz. Opoziția de la Chișinău, suprimată cu ajutorul UE

Maia Sandu a cerut UE să impună sancțiuni opoziției din Republica Moldova

Pentru că nu a reușit în niciun fel să potolească furia populației, ajunsă în pragul disperării din cauza sărăciei accentuate, Maia Sandu a cerut ajutorul UE. Pe lângă misiunea civilă a Uniunii Europene, care va ”consolida sectorul de securitate”, președintele Republicii Moldova a reușit să obțină sancțiuni împotriva liderilor partidelor din opoziție, considerați, in corpore, pro-ruși și destabilizatori. 

Toate protestele din Republica Moldova, izbucnite pe fondul unei sărăciri extreme a populației, au fost numite acțiuni de destabilizare a actualului regim. Măsurile luate pe plan intern au schimonosit însăși esența democrației, având în vedere că s-a ajuns la închiderea posturilor TV și la scoaterea în afara legii a partidelor de opoziție. În Moldova există doar forțe destabilizatoare, pro-ruse și anti-UE, care vor să submineze statul, potrivit discursului actualei puteri de la Chișinău. Protestatarii nu ies în stradă pentru că nu au bani pentru facturile la energie și pentru hrană, ies pentru că sunt plătiți de forțe pro-ruse.

Protestele anti-guvernamentale și împotriva președintelui Maia Sandu au început masiv din septembrie anul trecut și nu dau niciun semn că s-ar opri, iar încercările de a da vina pe organizatori pro-ruși nu mai au niciun efect. Pentru că situația devine critică, Maia Sandu a cerut Uniunii Europene să impună sancțiuni tuturor cetățenilor Republicii Moldova care contribuie la destabilizarea țării, iar solicitarea a fost pusă în practică rapid. Astfel, toți reprezentanții opoziției care mișcă în front vor fi trecuți de Maia Sandu pe lista indezirabililor și supuși unui regim dur de sancțiuni în UE.  Decizia (PESC) 2023/891 a Consiliului Uniunii Europene prevede interdicția de călătorie, înghețarea fondurilor și a resurselor economice, precum și interdicția de a pune fonduri și resurse economice la dispoziția persoanelor fizice și juridice, entităților sau organismelor responsabile de acțiuni sau politici care subminează sau amenință suveranitatea și independența Republicii Moldova în conformitate cu dreptul internațional, precum și democrația, statul de drept, stabilitatea sau securitatea în Republica Moldova sau care sprijină sau pun în aplicare astfel de acțiuni sau politici.

Politicienii moldoveni vor avea doar bani pentru hrană și utilități

Politicienii din opoziție, puși pe lista neagră de regimul Maiei Sandu, pot beneficia de deblocarea unei părți din fondurile înghețate doar dacă sunt necesare pentru satisfacerea necesităților de bază ale persoanelor și ale membrilor de familie care se află în întreținerea respectivelor persoane, inclusiv cheltuielile pentru alimentație, chirie sau rate ipotecare, medicamente și tratamente medicale, impozite, prime de asigurare și plata serviciilor de utilități publice. Aceștia vor mai putea avea acces la propriii bani pentru plata unor servicii juridice sau pentru acoperirea unor cheltuieli extraordinare, cu condiția ca autoritatea competentă relevantă să fi notificat autorităților competente ale celorlalte state membre și Comisiei motivele pe baza cărora consideră că ar trebui acordată o autorizație specifică, cu cel puțin două săptămâni înainte de acordarea autorizației.

”Grație acestui nou cadru, UE va fi în măsură să vizeze, de exemplu, persoanele care obstrucționează sau subminează procesul politic democratic, inclusiv organizarea de alegeri, sau care încearcă să răstoarne ordinea constituțională, inclusiv prin acte de violență. Viitoarele măsuri restrictive ar putea viza, de asemenea, persoane care comit abateri financiare grave în ceea ce privește fondurile publice și care sunt implicate în exportul neautorizat de capital, în măsura în care acestea ar putea prelua controlul sau influența în mod grav activitățile autorităților de stat. Acest cadru pentru măsuri restrictive specifice a fost adoptat la cererea Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al Consiliului Uniunii Europene.

”Mulțumim Uniunii Europene!”

Rusia tinde să destabilizeze situația din Republica Moldova, astfel încât în țară să nu mai aibă loc reforme, a susținut Maia Sandu. ”Moscovei îi convine ca în Republica Moldova să existe haos, corupție, sărăcie, să existe lideri care pot fi cumpărați și controlați, pentru că doar astfel își poate promova Federația Rusă interesele. Mulțumim Uniunii Europene pentru sprijinul oferit ca să menținem stabilitatea și securitatea în țară prin impunerea de sancțiuni individuale celor care vor să provoace destabilizări”, a declarat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.908 afisari

45 COMENTARII

    • O respect pe domnisoara Maia , am o poza mare atarnata pe peretele bojdeucii . Inainte de culcare ii ard niste harsturi in torpedou si o gadil cu limba la clitoriciu ……hihihihihihi

  1. Tache , ai dat-o pe fata , plangi opozitia pro-rusa din R. Moldova ? Roata se-nvarte , era bine cand taia si spanzura Dodon ?

    • Bravo. Moarte rusnacilor din Republica Moldova. Nu stiu de ce nu are curaj Maia Sandu, sa faca o actiune de ” curatare ” definitiva a rusnacilor de acolo. Adica sa i lichideze fizic. Pe urma fie ce o fi. Si a implinit destinul. Eu asa as face. Si as avea o statuie , daca nu pe strazi, in fiecare casa a romanilor patrioti. Asa a spus si Goering.

      • De acord. Maia Sandu este un președinte de nota 10. Iar așa-zisa opoziție din Republica Moldova nu este nimic altceva decât o bandă de escroci, tâlhari și nemernici care face jocul Kremlinului.

  2. Se confirma actual ca bolsevismul la inventat si instaurat occidentul nu rusii,ei au fost victime ca restul estului !!!

  3. Nik ..culina ..dreghe esti o stiorfa travestitara o maimutza cu cacaraie la creer

    • Nati , maimutica travestita , halesti banane si napi zburliti inainte sa iasa schimbul 2 de navetisti de Rabnita ? Sa vezi ce suturi in cur iti dau ca-mi ciordesti clientii ……

  4. Aceasta anomalie sexuala si servitoarea Diavolului drogat pedofil si criminal trebuie sa fie condamnata pe viata pentru tradare de tara Maia Sandu SLAVA MAMALIGA

    • Pai, de la cine să ceară? De la Maica Rusia care îi sponsorizează pe acești șarlatani? De la Europa, pentru că ticăloșii ticalositi s-au ascuns în Occident.

  5. & ,,Ce puricii ei”, nu acceptă „opoziție”, ? Nicolae Ceai;escu spunea ,,Nu torelez așa ceva, tovarăși !”, ?

  6. Maia ar trebui sa taie toate subventiile pe care le plateste catre Tiraspol si Comrat. Le da bani degeaba ca ei sapa in continuare la temelia statului si nu contribuie cu nimic la bugetul statului. Pana cand?

  7. Nu-i mai trageti cu rusii in sus ,rusii in jos !,ORDINELE PE GARNIZOANA CHISNAU vin de la Americani !,ei fac politica in Basarabia ,Maia este doar purtatorul de cuvant .

    • Maia Sandu este o personalitate cu personalitate și cu mult bun-simț. Nu a mers la Înalta Poartă din Piata Roșcată. De-am avea mai multe Maia Sandu, politica românească nu ar mai fi domeniul gargarei. Bravo ei!

  8. Ce pretentii,poti sa ai la o asemenea creaturá?
    Nu stie nici ce are in chiloti!
    Satana a j’ dovului blestemat soros!

  9. Maia Sandu este o personalitate cu personalitate și cu mult bun-simț. Nu a mers la Înalta Poartă din Piata Roșcată. De-am avea mai multe Maia Sandu, politica românească nu ar mai fi domeniul gargarei. Bravo ei!

  10. Aceasta papusha gonflabila, Muia Sandu, este jalnica.
    Este mai jalnica decat Clona ZoiAnus, care tocmai ce a fost la Balul Mascat de la Londra impreuna cu clonata lui, tzatzica Carmen.
    Intr-un fel sunt amandoi de plans, si Muia Sandu si ZoiAnus, pentru ca singuri si-au ales viitorul.
    Viitorul tuturor celor ca ei: politruci, zoiaristi, medici, It-isti, alte scursuri, este cel pe care l-a avut si
    Ted Gunderson, un fost agent special responsabil și șeful FBI din Los Angeles, care a fost executat de Cabala pentru ca a indraznit sa se opuna spunand adevarul.
    Zoile sus-amintite nu spun decat minciuni dar vor avea aceeasi soarta pentru ca orice Sluga trebuie aruncata la gunoi dupa folosire, fiindca asa este ,,politica,, Satanei.

    ,,Guvernul ( SUA ) este condus de sataniști bolnavi la cele mai înalte niveluri și a fost de foarte mult timp.
    Acest lucru este revelator și arată cum sunt implicați politicienii, mass-media, armata, CIA, la petrecerile sexuale pentru băieți de la Casa Albă.
    Toate investigațiile au fost strivite și măturate sub covor.
    …Este timpul să ne dăm seama cu toții că guvernul nostru este condus de oameni răi.
    Sistemul nostru politic este viciat, contaminat, corupt și stricat.
    Trebuie dizolvat. Nu ne vom îmbunătăți niciodată cu acești oameni răi, inclusiv cu Trump – în multe privințe el este mai rău decât restul, iar oamenii vor înțelege în cele din urmă acest lucru – el este unul dintre ei.’’

    Ted Gunderson

    Ted Gunderson a fost agent special responsabil și șeful FBI din Los Angeles. https://beforeitsnews.com/alternative/2023/04/the-video-that-got-ted-gunderson-killed-videos-3791496.html

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger