AcasăPoliticaMaia Sandu a vorbit despre UNIREA cu România: „Un asemenea proiect major...

Maia Sandu a vorbit despre UNIREA cu România: „Un asemenea proiect major se poate face doar…” – VIDEO

Maia Sandu a vorbit despre UNIREA cu România: „Un asemenea proiect major se poate face doar...” - VIDEOMaia Sandu a vorbit despre UNIREA cu România: „Un asemenea proiect major se poate face doar...” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Maia Sandu)

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vorbit, recent, despre ideea unirii cu România. S-a întâmplat la un an de când Sandu a ajuns în fotoliul prezidențial.

Prezentă în emisiunea ”În PROfunzime”, difuzată de Pro TV Chișinău, Sandu a fost întrebată cum comentează pe marginea rezultatului unui sondaj, care ar indica faptul că 44% dintre cei intervievați ar fi în favoarea unirii cu România.

„Nu știu dacă asta este cifra exactă, dar știm că există un număr mare de oameni și probabil în creștere, care sprijină ideea unirii. În același timp, există și o altă parte din societate, care este speriată de ideea unirii. Or un asemenea proiect major se poate face doar cu susținere majoritară suficientă în societate. O să urmărim sondajele, să vedem cum se întâmplă lucrurile”, a răspuns Maia Sandu.

Sandu: Un asemenea proiect trebuie să fie susținut de o majoritate covârșitoare a cetățenilor

„Între timp, noi construim relații cu România, dincolo de discursuri, construim poduri, construim proiecte care să ne unească pe domeniul energetic, avem proiecte care să ne unească și mai mult în domeniul cultural, educațional. (…) Un asemenea proiect trebuie să fie susținut totuși de o majoritate covârșitoare a cetățenilor”, a completat Maia Sandu.

Iohannis: România și Republica Moldova sunt unite printr-o legătură extrem de trainică

Vă amintim că în urmă cu aproximativ o lună, și anume pe 23 noiembrie, Maia Sandu a fost prezentă la Cotroceni, unde a discutat cu Klaus Iohannis, iar apoi cei doi au ieșit în fața jurnaliștilor, într-o declarație comună de presă.

„În discuțiile de astăzi cu doamna Președinte Sandu am subliniat, din nou, că Republica Moldova se bucură de un sprijin covârșitor, durabil și transpartinic la București”, spunea, la acea dată, Klaus Iohannis.

„Suntem cu toții dedicați consolidării Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și avansării proceselor de reformă.

România și Republica Moldova sunt unite printr-o legătură extrem de trainică – comunitatea de limbă, cultură și istorie. Dorim ca Republica Moldova să se dezvolte pe model european, în beneficiul cetățenilor săi.

De asemenea, România va rămâne în continuare cel mai apropiat prieten al Republicii Moldova. Am onorat mereu angajamentele asumate în beneficiul direct al cetățenilor și am depus eforturi consistente pentru ca Republica Moldova să rămână o prioritate pe agenda Uniunii Europene, precum și în relație cu alți parteneri importanți, precum Statele Unite ale Americii”, mai declarase liderul de la Cotroceni.

Maia Sandu, la București: În 2021, Republica Moldova a simțit mereu umărul României alături

La rândul său, Maia Sandu afirma, la acel moment, că se bucură să se afle la București și că a reușit să facă această vizită în primul său an de mandat, „ca o confirmare în plus a legăturii speciale dintre Republica Moldova și România”.

„La 29 decembrie 2020, ați fost primul șef de stat care ne-a onorat cu prezența la Chișinău, imediat după alegerile prezidențiale. Anunțam atunci, într-o Declarație comună, că după o perioadă lungă de îngheț Chișinăul și Bucureștiul revin la o relație firească, frățească și deschisă. Că pornim o nouă etapă în cooperarea bilaterală, acționând împreună pentru realizarea obiectivelor comune.

În 2021, Republica Moldova a simțit mereu umărul României alături, care ne-a ajutat să trecem mai ușor prin crize, dar și să începem a construi un viitor mai bun”, a spus președintele Maia Sandu.

Totodată, Sandu a declarat atunci că „România a fost și rămâne susținătoarea noastră fermă pe plan economic, politic, diplomatic, cultural, educațional. (…) O importanță aparte o au investițiile românești în Republica Moldova, dar și deschiderea pieței românești pentru producătorii noștri. România este, de mai mulți ani, partenerul nostru comercial cel mai important.”

author avatar
Andrei Coman
510 afisari

6 COMENTARII

  1. Sa facem Unirea cu Moldova pe vreamea lui Varza Murata Voda ?
    Nu cred ca va intelege, ii joaca chipsu-n soclu

    • Maia fata plimba ursu’ cu minciunile tale. Nu va exista nici o unire. Sansa a fost in 1990 dar caposii de moldoveni nu au vrut ca primeau mocangeli de la URSS.

  2. Mia Sandu cu Soros in suflet vrea unirea cu Romania ? Sa fim seriosi ca nu dragostea de noi o mana in lupta..

  3. Unirea nu poate fi realizata de babuinii indigeni. Aceasta se va realiza doar daca comunitatea globala de oameni, nu goimi, va dorii acest lucru spre binele lor si indirect al nostru. Indigenii doar pot sa nu se opuna, eventual sa ii asculte si sa ii sprijine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger