AcasăPoliticaMai poate Rusia să câștige în Ucraina?

Mai poate Rusia să câștige în Ucraina?

Moscova şi-a DISTRUS complet relaţiile cu un stat european. Turiştii ruşi, sfătuiţi să evite vacanţele aici

Rusia se află în război în Ucraina de aproape cinci luni, dar „nu a început încă nimic serios”, a declarat săptămâna trecută președintele Vladimir Putin, la doar câteva zile după ce trupele sale au cucerit Lisiceanks, ultimul oraș din provincia estică Lugansk aflat încă sub controlul Kievului.

KHARKIV UKRAINE MAY 29 EDITORIAL USE ONLY â MANDATORY CREDIT UKRAINIAN PRESIDENCY HANDOUT NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy visits the Kharkiv region for the first time since Russia started the attacks against his country on February 24 in Kharkiv region Ukraine on May 29 2022 After the investigations on the front line Zelenskyy visited the houses and other structures destroyed by the clashes in the city of Kharkiv and held a meeting with the army officials there Photo by Ukrainian PresidencyHandoutAnadolu Agency via Getty Images

Victoria a fost o etapă importantă în campania lui Putin de a cuceri întreaga regiune ucraineană Donbas.

Războiul din Ucraina intră într-o a treia fază în care epuizarea forțelor fiecărei părți este factorul critic. Mașina de artilerie de neoprit a Rusiei ar putea continua să avanseze și în cele din urmă să ofere controlul deplin al Donbasului – controlează aproximativ trei sferturi în acest moment.

Putin ar putea atunci să își declare victoria și să ceară pacea în termeni favorabili Moscovei, iar capitalele occidentale, sub presiunea energetică exercitată de Rusia, ar putea împinge Kievul să încheie un acord.

Ucraina a achiziționat în ultimele săptămâni rachete cu rază lungă de acțiune din SUA, ceea ce i-ar putea permite să taie liniile de aprovizionare rusești și să-i blocheze artileria. Modul în care Kievul va utiliza noua capacitate ofensivă în următoarele săptămâni ar putea fi esențial pentru a determina rezultatul conflictului.Pregătirea occidentală a infanteriei ucrainene este probabil la fel de importantă ca și furnizarea de arme.

În ciuda progresului neîntrerupt și a pierderilor grele, Rusia și-ar putea folosi superioritatea pentru a provoca înfrângerea Ucrainei într-un război lent de uzură.

Dar cea mai puternică poziție a Rusiei se află în afara câmpului de luptă. Odată cu blocarea Mării Negre, are o stăpânire asupra economiei ucrainene, cu reverberații globale în ceea ce privește creșterea prețurilor la alimente.Între timp, Rusia a strâns Europa la gât prin reducerea fluxurilor de gaze în această vară și amenințarea de a le opri complet.

Oficialii ucraineni spun că Putin mizează pe durerea economică provocată de inflație și de lipsa de gaze pentru a forța capitalele europene să se aplece asupra Kievului în a pune capăt războiului –  în avantajul Rusiei.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
734 afisari

5 COMENTARII

  1. Rusia a castigat razboiul cu NATO din Rusia. Ce se intampla acum este doar pregatirea pentru anexarea teritoriilor ocupate. Dupa Ucraina vor urma tarile din B9, probail si tarile scandinave, mai ales ca are o imensa granita cu Finlanda, ceea ce, in conditiile aderarii acestei tari la NATO, o face extrem de vulnerabila in Nord-Vest.

  2. Nu cred că Rusia poate să câștige războiul. Daca ucrainenii primeau mai devreme și mai multe arme superioare până acum era deja liniște. Unii care au înțeles cum se pune problema au dat din sărăcia lor mai toate armele care puteau fi folosite imediat fara pregătire. Alții stau și calculează, măsoară și se mai gândesc dacă sa fie 4 sau 8 tunuri, poate le dau și 10 tancuri mai bătrâne. Cu rachetele s-au scremut să tragă la 10 pași, nu cumva sa cadă și la ruși în curte. Noroc că sunt mulți ucrainenii care vor sa lupte in orice condiții, așa cum este și normal de fapt. Chestia asta cu propaganda antioccidentala-antiamericana nu tine la mine.Nu spun că nu au interese , dar nu poți să faci pe cineva sa lupte așa de hotărât. Teoriile conspirației sunt pentru cei care apleacă urechea și nu au repere solide.

  3. Mi-aduc aminte că imediat după 89 Romania a spus că vrea în NATO și UE, iar de Rusia fugeau toți din fostul pact de la Varsovia. S-au facut eforturi economice și diplomatice, poate poate avem și noi loc sub umbrelele lor…..și occidentalii strâmbau din nas. Azi suntem în NATO, suntem și în UE dar nu cum trebuie, din vina noastră. Niciodată n-am auzit că NATO și UE ne zoresc sa aderăm oricum, că nu puteau să trăiască fără noi. Asta am spus-o că sa se înțeleagă cum este cu propaganda și teoriile conspirației. Și mai este chestia că americanii fac bani cu industria de armament. Pai daca sunt cele mai bune…. Turcia (țară în NATO) a luat de la ruși o chestie antiaeriana și americanii le-au spus că nu le mai vând avioane. Se roagă turcii să le vândă măcar vreo 10 F-15 prăpădite deși ar fi vrut F-35. Unde este afacerea ? Propaganda, conspirație…..pentru minți încinse de neputința.

  4. Rusia a câștigat deja războiul, deoarece a făcut din Ucraina o țară fără nicio perspectivă. Ucraina tinde tot mai mult spre zero și este tot mai dependenta de pomeni. Și încă rușii sunt departe de a-și fi spus ultimul cuvânt. Când vor rade cu tunul și rachetele toată economia Ucrainei – și pot face asta oricand -, Ucraina va mai exista doar cu numele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Nici nu a intrat interdicția în vigoare, dar TikTok a devenit deja nefuncţional în SUA. Mesajul afișat utilizatorilor

Aplicaţia TikTok a devenit nefuncţională în SUA, cu câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unei noi legi de interzicere a platformei.Un mesaj...

Horoscop – duminică, 19 ianuarie. Casa și familia vor ocupa un loc central astăzi

Horoscopul zilei de duminică, 19 ianuarie 2025, ne insuflă ideea că familia şi casa ocupă un loc central astăzi.Lecție valoroasă pentru nativul Leu și...
proger