AcasăPoliticaLuptă mare pentru Primăria Capitalei. Tăriceanu, atac violent la Băsescu. „Ne-ai păcălit...

Luptă mare pentru Primăria Capitalei. Tăriceanu, atac violent la Băsescu. „Ne-ai păcălit o dată, să-ți fie rușine!”

Campania electorală pentru fotoliul de primar general al Primăriei Capitalei este una dură cu atacuri din toate părțile.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu se va întâlni în confruntările electorale cu fostul președinte Traian Băsescu. Liderul ALDE susține, într-un mesaj postat pe pagina sa de socializare, că Băsescu i-a păcălit pe români atunci când a fost ales președintele României, ceea ce speră ca acest lucru să nu se mai repete și în cazul acestor alegeri.

„L-am ales Președinte în 2004 pentru că nu am știut că a fost informator al Securității. Apoi l-am ales și în 2009 tot neștiind acest lucru. Acum știm că îl cheamă Petrov și că și-a turnat la Securitate prietenii și colegii.

Ne-ai păcălit o dată, să-ți fie rușine! Ne-ai păcălit și a doua oară, tot rușine să-ți fie! Ne păcălești și a treia oară…să ne fie rușine!”, scrie Tăriceanu pe Facebook.

Tăriceanu afirmă: „nu există niciun candidat liberal”

La începutul lunii iulie Călin Popescu Tăriceanu a afirmat într-o conferință de presă că va intra în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei pentru că „nu există niciun candidat liberal” și este nevoie de un candidat cu „experiență și greutate”.

„Am luat decizia să îmi depun candidatura pentru Primăria orașului București. În primul rând, am constatat că în București nu există niciun candidat liberal. Nicușor Dan nu are un profil liberal, iar faptul că e susținut de PNL e cu totul altceva. Celălalt candidat important, Gabriela Firea, e social-democrat. Eu cred că electoratul liberal are nevoie de un candidat liberal”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Ultimele sondaje plasează ALDE sub pragul electoral de 5%.

De altfel, ALDE a înregistrat 4,11% în martie 2019, scor sub pragul electoral care nu i-a permis intrarea în Parlamentul European.

Potrivit analiștilor politici, candidatura sa ar putea să fure din voturile actualului primar general Gabriela Firea.

Băsescu e sigur de câștig

De cealaltă parte a baricadei, europarlamentarul Traian Băsescu a decis, de asemenea, să candideze la funcția de primar general al Capitalei. Odată cu depunerea candidaturii, Băsescu a spus că va obţine 30% din voturile electoratului bucureştean.

În acest context, fostul președinte a declarat că Partidul Mişcarea Populară va susţine PNL la moţiunea de cenzură, chiar dacă liberalii „au determinat” intrarea lui în cursa pentru funcţia de primar general al Capitalei.

author avatar
Eli Dan Davidescu
247 afisari

7 COMENTARII

  1. Mai fratilor, nu-ti vine sa crezi,oare atatia prosti,capcauni care nu stiu pe ce lume traiesc or fi in Bucuresti? 14% ar vota cu aceasta dihanie,escroc,a vandut flota si a scapat de Dosar cu ajutorul infarctional al „procurorilor mei”.Nu mai vorbim ca a fost turnator doovedit,ca a pagubit Primaria Capitalei cu sute de milioane de Euro prin tot felul de hotii si smecherii la care este As.Exemplu terenurile din „satul francez”.Mai vreti? Ca nu li se mai stie sirul.Si tolomacii,nu numai cei ce beau bere de 2 lei sticla din plastic,ar vota cu el..Iti vine sa te crucesti.

  2. Tov. General Petrov, va mai sustine serviciile ? Cum care ? Cele Rusesti si Americane , ca doar ati jucat la doua capete, nu

  3. @ Partidele conduse de Tăriceanu și Băsescu, care de regulă obțin voturi de la electoratul mai puțin educat, și-au propus să obțină scoruri mai mari în București, ?

  4. ,,Electorat mai putin educat”Noi astia cu alogenul suntem atat de educati incat facem spirale si ne bem pisatul Suntem spuma drogatilor si avem un guwerner ,,excelent ”de prosti si scursuri traseiste ,de securisti si betivi ,de babuine care au rupt paturi Tinerii nostri PNL epristi sunt atat de educati incat confunda intrebarile de la referendum si se drogheaza la greu De prosti ce sunt ,se duc cu copiii la mitinguri neautorizate desi s a anuntat cu 3 zile inainte de catre grajdarul DIDEA si Marean Ceausescu ca va fi razboi ca vafi varsare de sange Tara asta a incaput pe mana hienelor leprei

  5. & Băsescu pare a avea și unele „obsesii” cu Nicușori, ? După Nicușor Constantinescu urmă Nicușor Dan , despre care anunță că, deși Nicușor Dan s-a recomandat politician de dreapta, Băsescu nu intenționează să îl susțină pentru câștigarea alegerilor ,? O fi și despre Nicușori Ceaușescu, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger