AcasăPoliticaLui Iohannis îi este frică de români

Lui Iohannis îi este frică de români

Luați la bani mărunți atitudinea lui Klaus Iohannis din ultima lună și analizați-o secvență cu secvență. Așa-i că la final se conturează o imagine pe care nu v-ați imaginat-o? Cea  unui pudel gălăgios, care latră speriat și când cad frunzele din pom. Cotarla se înfoaie, e plină de nervi că nu poate scăpa din lesă să sfâșie, dar nu știe că mai mult de a murseca manșetele pantalonilor nu poate face. Își imaginează că este ditamai animalul de pradă, de care toată lumea tremură. Când îi apare în față dulăul e tot un rânjet și colți, se crede bestie după care, schelălăind, sare ori în brațele stăpânului, ori fuge în cel mai ascuns ungher al curții.

Jalnic Guvernul a ajuns să solicite să nu mai fie atacat Iohannis

Nu se poate să rostești PSD de 15 ori în patru minute dacă nu îți este frică de el. Dacă nu îl vezi un pericol. Este ceea ce a făcut Iohannis la ultima conferință de presă. Una din multele în care, dincolo de a repeta cu intonație proastă aceleași banalități, nu a mai spus și altceva. Vi s-a părut că i-a atacat pe social democrați? Mie nu. A hămăit aceeași poveste care și-a pierdut efectul și a devenit un scheunat ce nu mai trezește interes.

Românii nu mai sunt atât de naivi

De ce a început primul gâlceava asta fără cap și fără coadă? Pentru că văzut din natură, după cum spuneam mai sus, că potaia care începe prima cu lătratul este mai băgată în seamă. Și de regulă o face de frică, dar el încă nu și-a dat seama de asta. S-a văzut însă că argumentele sunt lipsite de substanță. A aruncat cu tot ce i-a venit la mână, făcând un zgomot infernal. Dar numai cu atât s-a ales, cu zgomotul. Exact ca în bătăliile de odinioară, când trâmbițele și tobele se auzeau de mama focului, fără a transmite în special semnale, ci impresionând ostașii

Incidentul de la Piatra Neamț a pus capac

. A spus Iohannis vreun adevăr? Nu, categoric nu, eu nu am găsit niciunul. Au fost aceleași minciuni din toată campania în care s-a lansat în numele unui partid care a ajuns să fie cel mai înjurat din istoria postdecembristă. De ce face președintele lucrurile astea? Pentru că, mai mult ca sigur, și-o fi dat seama că românii nu sunt atât de proști pe cât îi crede, că au deschis ochii împrejur și au văzut că nimic de lângă ei nu se potrivește cu ce spune Iohannis. Și și-o mai fi dat seama și că, dacă se înverșunează împotriva lui, românii sunt în stare de surprize covârșitoare. Nu vor ieși în stradă să protesteze sau să se bată cu jandarmii, dar la vot îi pot administra o lecție pe care să nu o uite toată viața. Pentru el e un motiv foarte serios, care să-l determine să atace primul.

Se răzbună la vot

În clipa de față, românii nu se mai tem de Iohannis. Dimpotrivă, după tragedia de la Piatra Neamț, au căpătat curaj și încep să simtă gustul răzbunării.

Specialiștii lui Iohannis au luat plasă Moartea nu mai sperie doar enervează

O știe și Iohannis, care și-a atenționat partidul că, în urma a ceea ce s-a petrecut acolo, au scăzut serios în sondaje, timp în care PSD și-a revenit spectaculos și tot crește. Dacă lucrurile merg tot așa, este posibil ca pe 6 decembrie să asistăm la o răsturnare de situație. Iohannis știe, a fost informat de consilieri și de servicii că lucrurile sunt cam tulburi în țară din punctul ăsta de vedere. Există o stare de totală nemulțumire, alimentată și de închiderea piețelor, a școlilor, a restaurantelor și cafenelelor, de șomajul în creștere, de explozia prețurilor, de nesiguranța zilei de mâine. Măsurile de închidere a localităților au sporit gradul de neîncredere în autorități și au generat alte frustrări. Pe de altă parte, Iohannis încearcă să calmeze spiritele, dar nu reușește decât să vândă castraveți grădinarilor. Proastă inspirație, căci românii văd că sunt mințiți pe față, iar asta îi montează și mai aprig să se răzbune la votul din 6 decembrie.

Fuge cu darul de nuntă

Neracordat la realitate, Iohannis continuă să bată toba pe programul lui de țară, „România normală”, susținând că de asta l-au ales oamenii. Simt nevoia unei erate. L-au ales câțiva oameni, de restul calculatoare. Am închis erata. E disperare și teamă mare dacă a ajuns să invoce un program eșuat. Toți au văzut că România normală înseamnă furt, înșelăciune, jaf liberal, minciună, nepăsare, salarii mizere, pensii și alocații diminuate.

Imbecilizarea online face parte de România Educată

Pierzând teren, liberalii au trecut la conducerea prin semănarea panicii în rândul populației profitând de pandemie. Nota de plată vine acum, pe 6 decembrie, iar de asta Iohannis se teme cel mai tare. Și-a dat seama că acum se va face decontul și pentru batjocorirea sărbătorilor, și pentru umilirea cu programe restrictive pentru bătrâni, și pentru imbecilizarea copiilor prin școala online. Un singur lucru interesant a spus Iohannis în atacul lui furibund și disperat. Că PNL a fost singurul partid care a avut curaj să intre la guvernare. Nu, Iohannis, până și aici minți. PNL era căpiat de foame, simțea cum i se scurg banii printre degete fără să se agațe de ceva. Iar asta nu se mai numește curaj, ci disperarea că mireasa fuge cu darul de nuntă.

author avatar
Valentin Boeru
4.416 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger