AcasăPoliticaLui Cîţu i-au murit lăudătorii. Fostul premier crede că ţara poate funcţiona...

Lui Cîţu i-au murit lăudătorii. Fostul premier crede că ţara poate funcţiona numai cu strategia inventată de el

florin cituLui Cîţu i-au murit lăudătorii. Fostul premier crede că ţara poate funcţiona numai cu strategia inventată de el

Liderul PNL Florin Cîțu susține că, în prezent, situația financiară este una extrem de delicată, iar România ar putea ajunge, dacă nu se vor lua o serie de măsuri, să fie forțată să apeleze la un împrumut de urgență de la instituțiile internaționale.

Strategia propusă de fostul premier este acumularea de resurse, care să poată fi folosite pentru necesitățile care vor apărea.

Cîţu crede că cel mai negru scenariu s-a adeverit

Şeful liberalilor este mulţumit că a reuşit să traverseze ţara cu succes, aşa cum crede el, prin cel mai negru scenariu, provocat de pandemie.

În ianuarie 2020 am răspuns unei întrebări despre modul în care administram finanțele României la acel moment : „prepare for the worst, hope for the best”. După câteva luni România intra în stare de urgență și economia a fost închisă. Piețele financiare erau nefuncționale peste tot în lume.

Printre multe decizii, am luat și decizia să le permitem companiilor să nu plătească impozitele la termen.

Totuși, am avut resurse financiare să plătim la timp pensii mărite cu 14%, salarii, alocații dar să și continuam investițiile de la buget. De unde bani? Simplu, din strategia pe care am prezentat-o mai sus. Cel mai negru scenariu s-a adeverit dar eram pregătiți”, a scris sâmbătă președintele PNL, Florin Cîțu, într-o postare pe Facebook.

Liderul PNL vede o creştere economică

Florin Cîţu este de părere că România trebuie să continue pe linia trasată de el.

Am folosit același mod de a administra economia și în 2021 și în ciuda tuturor loviturilor pe care le-a primit economia am reușit o creștere economică mai mare cu aproape 3 puncte procentuale decât estimarea inițială, venituri mai mari cu peste 20 de miliarde lei decât bugetate și un deficit bugetar cu 3 puncte procentuale mai mic decât cel aprobat în legea bugetului.

Aceste resurse suplimentare au fost folosite pentru compensarea facturilor la energie fară să punem în pericol stabilitatea economică a României”, a zis Cîţu.

author avatar
Andrei Ștefan
501 afisari

9 COMENTARII

  1. Bai betivane,iar bausi fara masura ? sau ti se trage decand al aterizat in cap la Parlament cu” guvernul meu ” cu tot ? Ia zi,la cate milioane de Euro s-a inaltat parandaratul celor 125 milioane de doze de vaccin ? La un Euro/doza din cei 19 Euro doza, = 125 milioane de Euro. Om te facusi.Iar DNA nu vede,n’aude,nu a fost enformata pt. ca nu are ” dezlegare ” dela Cocotatul Esuat.

  2. Micul satrap cu idei invechite
    Are tupeu de persoana drogata
    Ne minte-n fata maimuta zbarcita
    Ne spune basme ,maimuta spurcata

  3. Domnu Iohanis, priveste ti pupila,
    Ai pus o acolo stiind ca mangleste
    Stiind ca i corupta si hoata reptila
    Oare nu cumva cu tine’mparteste?

  4. Si de imprumutat pe carca noastra pana aproape ai indeplinit cerinta lui merkel sa pierdem guvernanta de ce si facut o irespobsabile daca la doar cateva luni dupa tine suntem in praoadtie !!! Meriti doar haules!!!

  5. Iar a tras pe nas Citu, un coate goale = Zero, sustinut de securitatea actuala, ca era de mult luat de DNA

  6. Cine il mai asculta pe cretinul asta ? Poate tot un soi de tradator de tara
    Daca DNA ar fi independenta, l-ar incalta pe drogatu asta, da cum este subjugata politic, este o UM

  7. il mai laudâ doar un alt BEȚIVAN DE OLT MARIO DEMEZZO care si âsta nu are decat 4 clase primare

  8. Mai, e rau sa fii prost, dar sa fii pros si sa nu-ti dai seama e catastrofal…Astia cu carpa galbena, se mai uita in ”gura lui” ???

  9. Sigur ,ghinion,cu mine imparte
    Maimutza ‘ncretita la furt se repede
    Ce ‘s eu de vina ca ‘n vremuri incerte
    Se fura ca-n codru,iar ,,organul” nu vede

    Chiar de ar vedea ce crezi ca-i inchide
    Nu draga si ei sunt la fel ca pocitu’
    Fura si ei ridicand panachide
    Manglesc si ei la un loc cu zbarcitul

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger