AcasăPoliticaLudovic Orban, trădat de aliaţii din coaliţia de guvernare! Victime colaterale: studenţii!

Ludovic Orban, trădat de aliaţii din coaliţia de guvernare! Victime colaterale: studenţii!

orbanLudovic Orban, trădat de aliaţii din coaliţia de guvernare! Victime colaterale: studenţii!

Liderul PNL a declarat că susţine amendamentul referitor la călătoriile gratuite cu trenul pentru studenţi, în cazul în care coaliţia de guvernare va lua o decizie în acest sens.

Ludovic Orban milita chiar pentru suplimentarea călătoriilor gratuite pentru studenți însă premierul Florin Cîțu a declarat că măsura ar putea creşte deficitul bugetar și nu are o sursă de finanţare.

Amendamentul lui Orban, respins

Coaliția PNL,USR-PLUS și UDMR au decis să nu susțină amendamentul lui Florin Roman, susțin surse din interiorul Coaliției.

Eu voi face ce se hotărăşte în cadrul coaliţiei„, a afirmat Orban la Parlament, întrebat dacă va susţine amendamentul depus de liberalul Florin Roman la ordonanța 8/2021 privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Orban precizase că amendamentul a fost depus fără semnătura sa.

A depus amendamentul, vedeţi că l-a depus fără semnătura mea. Dacă se va lua o decizie în coaliţie de a susţine acest amendament, îl voi susţine şi eu”, a spus liderul PNL înainte de decizie.

Amendamentul a fost criticat de premierul Cîțu, care a spus că măsura ar putea creşte deficitul bugetar și nu prevede o sursă de finanţare. Întrebat dacă și-a pus semnătura pe o astfel de inițiativă, Orban a negat.

Reamintim că amendamentul depus de deputatul Florin Roman și dorit și de Ludovic Orban prevede 12 călătorii gratuite cu trenul pentru studenți.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat, vineri, că ar vota propunerea ca studenţii să primească gratuitate pentru 12 călătorii dus-întors cu trenul între localitatea de domiciliu şi cea unde studiază.

Studenţii, reduceri cu trenul de doar 50 la sută

Premierul Florin Cîțu a anunțat săptămâna trecută că studenții vor avea doar 50% reducere la transportul cu trenul, dând exemple din alte țări europene, care nu acordă gratuitate.

Articolul de lege care acorda gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a va fi abrogat.

author avatar
Andrei Ștefan
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger