AcasăPoliticaLudovic Orban susține că guvernul Cioloș este parte dintr-un joc politic: Iohannis...

Ludovic Orban susține că guvernul Cioloș este parte dintr-un joc politic: Iohannis avea nevoie de un candidat de sacrificiu

(sursa foto: Ludovic Orban/Facebook)

 

Ludovic Orban  este de părere că președintele Klaus Iohannis a apelat la un candidat „de sacrificiu” ca premier, în persoana lui Dacian Cioloș, pentru că nu-l putea numi pe Cîțu, din cauza deciziei CCR.

„Președintele nu putea sa-l desemneze pe Florin Cîțu ca premier, pentru că există o decizie a CCR, adoptată în 2020. După ce am căzut eu în Parlament prin moțiune de cenzură, președintele m-a desemnat tot pe mine, și atunci PSD a invocat un conflict juridic de natura constituțională, iar CCR a decis că premierul care a căzut nu poate fi desemnat premier”, a arătat Ludovic Orban, vineri seară, la o emisiune televizată.

Fostul președinte al PNL susține că Dacian Cioloș a fost desemnat tocmai pentru că nu are nicio șansă: „Evident că, prin decizia CCR, președintele trebuie sa aiba in vederea desemnarea unui premier și formarea unei majoritati parlamentare. Pe Florin Cîțu nu putea să-l pună, și atunci avea nevoie de un candidat de sacrificiu, de cineva care să nu aibă nicio șansă”.

Orban: Practic, Cioloș s-a ”autopropus” premier

„Și Dacian Cioloș, încă din timpul campaniei interne din USR, a evocat posibilitatea să-și asume poziția de premier. S-a autopropus. Apoi USR n-a mai putut da înapoi și s-a dus cu o propunere de prim-ministru. (…) O astfel de propunere, la o analiză la rece în Parlament, are șanse foarte mici să obțină voturi de la alte formațiuni politice decât de la USR. Și PNL, și UDMR, și AUR au declarat că nu-l sprijiină. Este o tăcere din partea PSD care nu s-a pronunțat pe subiectul ăsta”, a mai spus Ludovic Orban.

 

author avatar
Alina Costache
199 afisari

6 COMENTARII

  1. Toti sunteti la frl,nuti mai aduci aminte de OSANALELE cu care il elogiai pe Iohanis,acum vrei sa pari curat,unde sunt promisiunile facute la alegeri,veti mari pensii,salarii,indemnizatii pentru copii,ati uitat de toate,in schimb vati umflat voi buzunarele,vati votat pensiile nesimtite numai pentru voi,pentru restu ,nu sunt bani,sa va fie RUSINE,dativa toti demisia si spalativa pacatele.

  2. Asta este România tara condusa de străini și cu străini, conform imnului național care nu mai are nici o semnificație, romanii dorm somnul de veci, amin.

  3. Cat de frumos Romania dorm somn de Venice ,,, Dar DACIA NU !!! DACILOR CARE MAI SUNTE-TI LA LUPTA !!!!!

  4. Smenarii Veneticii Tradatorii si MIZERIILE in ACEIASI CASA CARE VLAD TEPESI II INCUIA si le facea MASA MARE PENTRU A MANCA DIN PLIN !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger