AcasăPoliticaLudovic Orban: ”Să nu ne imaginăm că din senin se organizează în...

Ludovic Orban: ”Să nu ne imaginăm că din senin se organizează în atâtea oraşe manifestaţii”. Ce le transmite românilor fostul premier – VIDEO

Ludovic Orban: ”Să nu ne imaginăm că din senin se organizează în atâtea oraşe manifestaţii”. Ce le transmite românilor fostul premier - VIDEO

Comentând pe marginea recentelor manifestări de stradă din Capitală și din alte orașe ale țării, protestele antirestricții, fostul premier Ludovic Orban, actualmente aflat în fotoliul destinat celui de-al treilea om în stat, spune că oamenii au tot dreptul să protesteze, dar că nu trebuie să se ajungă la violențe.

”Să nu ne imaginăm că din senin se organizează în atâtea oraşe manifestaţii. Nu este treaba mea să aflu, cu siguranță se va vedea în timp (…), există instituţii ale statului care pot să identifice organizatorii acestor manifestații”, a susținut liderul PNL.

Totodată, Ludovic Orban a adus în discuție violențele apărute la recentele proteste. ”Nu contest dreptul oamenilor de a a se exprima public, de a protesta, dar aceste acțiuni trebuie să se desfăşoare în cadru legal şi nu trebuie să se ajungă manifestări extreme, la violenţă, la lansări de lozinci şi slogane care nu au nicio legătură cu ordinea instituţională (…). Cu atât mai puțin să se ajungă la distrugeri de bunuri publice, la agresiune (…) le condamn cu tărie”, a mai spus Orban.

Nu sunt singurele referiri pe care liderul PNL le-a făcut cu privire la aceste proteste, cu accent pe rolul măsurilor sanitare în protejarea sănătății oamenilor. ”Pe de altă parte, se ştie foarte clar că este folosită ca și pretext pandemia, se exploatează, într-adevăr, o stare de spirit care este determinată de pandemia asta care durează de peste un an de zile, care a determinat măsuri care au pus la grea încercare răbdarea românilor (…). Pe de altă parte, le spun tuturor cetățenilor români că nu există alte soluţii pentru a apăra viaţa şi sănătatea românilor. Aceste soluții sunt folosite în toate ţările din lume. România nu a făcut niciun exces în ceea ce privește măsurile de protecţie sanitară”, a mai declarat Ludovic Orban, de la Parlament.

Iohannis: Demonstrațiile și protestele sunt firești

Anterior în cursul zilei, de la Cotroceni s-a transmis un mesaj al președintelui, în care se precizau, între altele, următoarele aspecte: ”Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale.

Intolerabile și complet de neacceptat sunt manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor. Inclusiv ale celor care protestează și neagă efectele dramatice ale unei pandemii care a îmbolnăvit peste o sută de milioane de oameni și a răpus milioane de suflete la nivel global”. Citiți mai multe AICI.

482 afisari

7 COMENTARII

  1. habar nu ai tu ma orbane ca de data asta chiar o sa aveti surprize datorita respectului pe care l ati purtat romanilor. mai uitat te si tu prin istorie ca deaia e scrisa !!!!!!!

  2. A nu.
    Ele se organizeaza pe FB…
    A sa nu imi spuna ca sloganul Libertate!
    Jos guvernul! Jos Cîțu!sau Jos Iohanis in Brasov Timisoara Cluj si Sibiu vin din partea Psd…

  3. Dle Orban acum mobilizarile la manifestatii nu se mai fac de catre activisti, se fac pe FB, WhatsApp, etc. Ati ramas pe vremea cand tatal Dvs colonelul de securitate Imre Orban era activat prin firul rosu la lupta impotriva dushmanilor comunismului.Aveti acelasi tupeu si aceeasi nesimtire ca si atunci cand erati Prim Ministru! Si o mare vina ca acum multi dintre tinerii care v-au votat striga Libertate! Libertate sa munceasca, sa-si faca o cariera, o familie, un trai decent! Unde-i Citu? Sarcinile lui de prim Ministru se reduc doar la continuarea indatorarii tarii, la trimiterea pe strazi a Politiei, la aprobarea scutirii de la plata la bugetul tarii a doua banci mari clienti ai puterii a 80 milioane de euro si cateva sclipiri de bunavointa catre popor? Violentele de azi noapte stiti f binetoti puternicii din conducere cine le-a comandat si platit! Erau tineri, unii sigur minori. Purtau masti dar dadeau in jardami cu caramizile ascunse de altii in cosuri de gunoi. Au aparut in timp ce manifestantii pasnici se duceau la casele lor. Libertate inseamna un loc de munca, un trai decent si restrictii medicale inteligente.
    Si terminati incultilor cu xenofobia! Romania este cunoscuta in UE de tara ospitaliera si nexenofoba!

  4. Stie ca nu sunt din senin , ca doar a participat la zeci de manifestari ” spontane ”
    Si a mai venit si un cetatean cu geaca rosie

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger