AcasăPoliticaLudovic Orban s-a dezlănțuit după citirea moțiunii: ”Colecție de minciuni, de date...

Ludovic Orban s-a dezlănțuit după citirea moțiunii: ”Colecție de minciuni, de date falsificate. Cum să lași țara fără Guvern?” – VIDEO

Ludovic Orban, luat la rost în văzul lumii: ”Sunteți o slugă mai mare ca...”

Aflat în Parlament, în ziua în care purtătorul de cuvânt al PSD-ului a citit textul moțiunii de cenzură prin care principala formațiune de opoziție vrea să dărâme actualul Executiv, șeful Guvernului s-a dezlănțuit, demontând conținutul documentului inițiat de 205 deputați și senatori.

”Dați-mi voie să spun câteva cuvinte despre această pseudo-moțiune. Eu asemenea colecție de minciuni, de date falsificate, o asemenea moțiune manipulatorie nu am văzut niciodată în istoria moțiunilor de cenzură, în 30 de ani. Deci aici sunt niște minciuni gogonate, care sunt contrazise de orice statistică oficială”, a tunat premierul.

Ludovic Orban a dat și exemple, care să susțină această teorie. ”Milionul de șomeri – la ora actuală, în România, la data de 10 august, numărul de angajați cu contract de muncă este de 5.589.435, față de numărul de angajați la 1 ianuarie 2020, de 5.582.009. Adică noi avem, în România, la data de 10 august, mai mulți cu 7.400 de angajați față de data 1 ianuarie, înainte de debutul crizei economice provocate de pandemie”, a afirmat Orban.

Acuză iresponsabilitatea PSD

Totodată, prim-ministrul a adus din nou în discuție, la fel cum făcuse și zilele trecute, momentul în care social-democrații au ales să facă acest pas, în perioadă de criză. ”Ideea de a depune moțiune de cenzură în situația în care se găsește România arată iresponsabilitate (…) cum să lași țara fără Guvern când ne luptăm cu pandemia (…) cu criza economică, când trebuie să pregătim anul școlar, când trebuie să pregătim programul în baza căruia putem accesa facilitatea de reziliența și recuperare (…) să depui o moțiune de cenzură înainte de alegerile parlamentare cu aproximativ 3 luni de zile arată aventurism politic”, a mai susținut premierul, de la Parlament, după ce a fost prezent la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, convocată pentru prezentarea moţiunii de cenzură.