AcasăPoliticaLudovic Orban s-a dezlănțuit: Dacă cineva își imaginează că poate să-mi închidă...

Ludovic Orban s-a dezlănțuit: Dacă cineva își imaginează că poate să-mi închidă gura, înseamnă că nu mă cunoaște/Nu pot fi înfrânt

Ludovic Orban s-a dezlănțuit: Dacă cineva își imaginează că poate să-mi închidă gura, înseamnă că nu mă cunoaște/Nu pot fi înfrânt

După ce a pierdut cursa pentru un nou mandat în fruntea Partidului Național Liberal, în fața actualului premier Florin Cîțu, Ludovic Orban a ieșit la rampă cu o serie de declarații, explicând, în primă fază, de ce și-a depus demisia din postura de al treilea om în stat la partid și nu la Camera Deputaților, iar apoi lansând săgeți acide înspre ”echipa câștigătoare”.

Cât privește depunerea demisiei din postura de președinte al Camerei, Orban a susținut că nu a vrut să facă niciun ”cadou PSD”, explicând considerentele, dar lansând, totodată, și un ultimatum, prin intermediul unui mesaj menit să ajungă la urechile lui Cîțu.

Orban: Demisia mea nu este la dispoziția domnului Cîțu pe o perioadă nelimitată

”Astăzi (luni-n.n), am trimis la partid demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților – o demisie aflată la dispoziția președintelui PNL, pentru a fi depusă în momentul în care consideră că este necesară această depunere.

Nu mi-am depus demisia la Camera Deputaților, pentru că dacă astăzi mi-aș fi dat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților la Camera Deputaților, cel mai probabil – în situația politică în care ne găsim președinte al Camerei Deputaților ar fi putut ajunge un pesedist, și nu vreau să fac niciun cadou PSD.

Demisia mea nu este la dispoziția domnului Cîțu pe o perioadă nelimitată. În cazul în care, într-un termen de maximum 15 zile, ea nu va fi depusă la Camera Deputaților, la finalul acestei perioade îmi voi depune eu personal demisia. Am anunțat această decizie – este o decizie irevocabilă, pe care o voi pune în practică”, a afirmat Orban, în fața presei.

Supărare pe tema recentului Congres

Aflat la Parlament, deja fostul lider al PNL-ului a răbufnit, pe tema recent încheiatului Congres al formațiunii pe care a condus-o în ultimii ani.

”Există un motiv foarte puternic care mă determină să fac acest gest. Dacă cineva își imaginează că poate să-mi închidă gura după ceea ce s-a întâmplat sâmbătă și duminică, înseamnă că nu mă cunoaște.

Sâmbătă și duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice care au fost săvârșite vreodată într-un partid politic, în ultimii 31 de ani”, a susținut Orban.

Ludovic Orban: A fost încălcat în mod flagrant și grav un drept fundamental într-o democrație

Orban a lansat mai multe acuzații în direcția ”echipei câștigătoare”, respectiv cea a actualului premier Cîțu, pornind de la perioada campaniei electorale, de dinaintea alegerilor de la finele săptămânii trecute, și culminând cu Congresul de la Romexpo.

”După o campanie în care racolarea în echipa câștigătoare s-a făcut mai mult cu arcanul, după o campanie în care au fost dați afară din funcții publice de liberalii din echipa lui Cîțu zeci de susținători ai mei din PNL, după o campanie care a fost caracterizată prin presiuni, prin amenințări, prin utilizarea puterii de stat în intimidarea membrilor PNL, (…), după o campanie în care președintele PNL a fost atacat mai mârșav decât a fost atacat vreodată de PSD, totul a culminat cu un așa-zis congres în care a fost încălcat în mod flagrant și grav un drept fundamental într-o democrație: libertatea de a alege, dreptul de a alege liber”, a acuzat Ludovic Orban, în prima zi a acestei săptămâni.

Pe de altă parte, fostul președinte al PNL-ului a anunțat și ce va face mai departe: ”Vreau să transmit un mesaj simplu și clar – rămân același om, nu pot fi înfrânt, și dacă nu mai sunt președintele PNL, voi continua lupta pentru lucrurile în care cred cu și mai multă energie, vigoare și cu și mai multă hotărâte decât am făcut până acum”.

319 afisari

4 COMENTARII

  1. Citu , un lacheu perfect ca si Boc, un individ care nu tine de niste reguli elementare ale democratiei, o sa-l vedem drogat la sedintele de guvern si beat la volan, ast-i undividul Citu

  2. Nene, nu esti infrant, esti harcea parcea, dar asa cum nu ti-ai dat seama nici anterior mascaradei ca vei fi infrant,(mai stim noi pe unul care credea la fel), asa nu-ti dai seama nici acum ca esti „adio, vere si drum bun”. Nu mai faci nici cat o ceapa degerata. Ti-ai depus abzisa din fonctie la partid(clica), tot mai sperand la milostenia „sultanului” dar, astepti degeaba nene… epigonii ti-au dat EJECT.

  3. Pai la ce asteptati Orbane din partea celor doi penali dovediti in Justitie,cocotati la varful statului ” de drept ” Mafiot ? Te faci ca nu stii ca de ceva tmp Romania normaaaala se ” dezvoltsa ” cu investitiile lui Catzu sub inaltul patronaj al Romaniei educaaate cu WC-urile in fundul curtii scolilor. Guvernul tau guvernul meu,a gasit ” calea ” spre democratie,buna stare,civilzatie si progres multilateral dezvoltata,urmare ‘parteneriatului ‘ cu Taplalata Pielelunga navetistul de onoare al Patriei.Care-si tine mana pe portofelul din stanga cand se canta imnul,sa ne arate el ce mare ptriohot este. Parca si tu faceai parte din tandemul ” Stan si Bran inaugureaza „,la metrou,la Gara aeroportului,la autostrada neinceputa. Acu poti sa mergi linistit la golf.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger