AcasăPoliticaLudovic Orban, ordin către Marcel Vela. „Recomand o creștere a efectivelor care...

Ludovic Orban, ordin către Marcel Vela. „Recomand o creștere a efectivelor care operează în civil”

Premierul Ludovic Orban a afirmat, miercuri, în ședința de Guvern de la Palatul Victoria, că trebuie mărirea capacității de testare, precum și creșterea numărului de paturi în spitale, în contextul pandemiei de coronavirus.

Reamintim că, Ludovic Orban a sost în izolare la începutul acestei săptămâni după ce fusese testat pozitiv cu coronavirus. La al doilea test, premierul a fost declarat negative, cea ce i-a permis să-și reia activitatea.

„Recomand o creștere a efectivelor”

La începutul ședinței, Ludovic Orban a ținut în mod special să atragă atenția ministrului de interne Marcel Vela să vegheze mai atent la ordinal de a scoate polițiști în civil pe stradă pentru a surprinde pe cetățenii care nu respectă restricțiile.

„Domnule ministru Vela, am văzut că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale ale Poliției în civil! Dați-i un răspuns potrivit! Chiar recomand o creștere a efectivelor care operează în civil, pentru că știm situații în care se strigă „ȘASE” la venirea lor în uniformă și practic nu pot să surprindă situațiile cum sunt ele în realitate.

În comunicarea publică trebuie să fim foarte clari. Cu cât reușim să controlăm răspândirea virusului, cu atât viața este mai normală”, a spus premierul la începutul ședinței de Guvern.

Ordin dat de premierul Ludovic Orban la ședința de Guvern

Reamintim că în România s-a înregistrat un nou record istoric în legătură cu numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus. A fost depășit numărul de 3.000 de cazuri de îmbolnăviri în 24 de ore, iar situația din spitale este critică.

Ludovic Orban a dat ordin ministrului Sănătății să crească numărul de paturi în spitale, îndeosebi la ATI, precum și mărirea capacității de testare.

„Solicit o mobilizare exemplară a tuturor ministerelor. Domnule ministru Tătaru, creșteți capacitatea de testare, numărul de paturi de la ATI și numărul de paturi cazuri intermediare, pentru cei care vor să se trateze în spital și nu vor să se carantineze la domiciliu.

DSP trebuie monitorizate mai atent. DSP să urmărească, să monitorizeze pacienții, să monitorizeze și medicii de familie, pentru că nu pot doar medicii din spitalele de COVID și suport COVID. Insistați pe anchetele epidemiologice, cum am fost și eu. Chestiunea asta trebuie urmărită cu mare atenție.

În comunicarea publică trebuie să fim foarte clar. Cu cât controlăm mai bine virusul, cu atât viața este mai normală. Mai sunt discuții pe carantină pe localități. Trebuie mers la analiză până la nivel de sate, adică să nu carantinăm întreaga comună, să nu afectăm comunități locale”, a declarat Ludovic Orban.

author avatar
Eli Dan Davidescu
470 afisari

4 COMENTARII

  1. auzi ba revolutie politruca la somerul natiunii sa controleze el virusul cu politisti in civil!!!!!!!poate ca civilii sa controleze politicienii ca au scapat darlogii si au luat o razna cu toata viata cetatenilor care ii platesc !!!!!!!

  2. Politistii actioneaza in tinuta civila in momente operative punctuale, de criminalitate organizata, judiciar, etc. Gretos !

  3. @ Polițistul în civil nu este polițist, nu poate legitima și aplica sancțiuni, printre elementele de reprezentare legală a polițiștilor fiind uniforma și insigna, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger