AcasăPoliticaLudovic Orban,  o nouă promisiune de salvare a Horeca. A câta oară?

Ludovic Orban,  o nouă promisiune de salvare a Horeca. A câta oară?

Ludovic Orban, luat la rost în văzul lumii: ”Sunteți o slugă mai mare ca...”

Mai multe orașe și comune din țară au dispus închiderea școlilor și grădinițelor și a unităților din domeniul hoteluri-restaurante-cafenele, în urma evoluției epidemiei de coronavirus.

Despre această situație a vorbit premierul Ludovic Orban, joi, la Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii.

„Văd priviri nu foarte drăgăstoase de la dvs, dar să ştiţi că nu am inventat eu COVID-ul. S-a născut în alte ţări şi efectele, din păcate, sunt extrem de negative asupra industriei ospitalităţii”, a spus Orban.

Ludovic Orban intenționează să ofere ajutor restaurantelor afectate de coronavirus

Premierul a mai afirmat că știe situația celor din sectorul Horeca care sunt afectați din cauza măsurilor impuse pentru prevenirea și limitarea noului coronavirus.

„Este evident că sectorul Horeca este afectat în continuare, există o reticenţă din partea de a se duce, cum se duc de obicei la restaurant, sau de a efectua deplasări în scop turistic. Sunt nişte efecte pe care nu le putem noi controla în vreun fel, ca atare este clar o reducere a veniturilor”, a adăugat Ludovic Orban.

Plan de sprijin pentru sectorul Horeca

Orban a menţionat că a fost gândit şi un program de granturi şi un sistem de vouchere, pentru această industrie.

„Vreau să vă rog pe de altă parte să căutaţi să impuneţi în restaurante, hoteluri, respectarea regulilor, pentru că e evident că avem de-a face cu o creştere a numărului de cazuri care este determinată de creşterea interacţiunilor sociale, ca urmare a multor activităţi care au fost reluate, începând cu 1 septembrie.

Asta e solicitarea mea către dvs. să fiţi alături de noi şi să încercaţi să asiguraţi respectarea regulilor în locaţiile pe care le aveţi în administrare.

În rest, aşteptăm cu drag un vaccin, noi încercăm să dăm semnale de încredere, pentru că realitatea este că la hotel dacă se respectă regulile, probabilitatea este foarte mică de îmbolnăvire. Şi în restaurante, cu condiţia respectării regulilor”, a mai spus Orban.

author avatar
Eli Dan Davidescu