AcasăPoliticaLudovic Orban nu vrea să piardă din electoratul tânăr. Portiţa pe care...

Ludovic Orban nu vrea să piardă din electoratul tânăr. Portiţa pe care le-o lasă deschisă tinerilor

ludovic orbanLudovic Orban nu vrea să piardă din electoratul tânăr. Portiţa pe care le-o lasă deschisă tinerilor

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat, luni, că încă nu s-a stabilit în coaliție dacă studenții vor avea 12 călătorii lunare gratuite cu trenul, așa cum a propus deputatul Florin Roman.

Eu voi respecta decizia luată la nivelul coaliției. Nu s-a luat o decizie în coaliție față de acest subiect. Deocamdată este o decizie luată la nivel guvernamental”, a declarat Ludovic Orban, luni.

Întrebat dacă în Camera Deputaților, for decizional, este posibil să se accepte varianta propusă de deputatul Florin Roman, Orban a răspuns: „Dacă se va decide în coaliție, da”.

Pe 1 martie, coaliția de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR a decis să nu susțină amendamentul care ar oferi studenților 12 călătorii gratuite cu trenul, pe lângă reducerea de 50% la achiziționarea biletelor. Liderii coaliției s-au întâlnit în ședință la Parlament, la care premierul Florin Cîțu nu a fost prezent.

Studenţii benficiază de o reducere de 50 la sută

Zilele trecute, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a lansat în consultare publică proiectul de act normativ prin care se propune modificarea reglementărilor de lucru la casele de bilete şi în tren, în vederea acordării reducerii de 50% pentru transportul pe calea ferată a studenţilor, în conformitate cu dispoziţiile OUG nr. 8/2021.

În cadrul proiectului de Hotărâre de Guvern de modificare a normelor metodologice s-a specificat care este reducerea la transport de care beneficiază studenţii, respectiv legitimaţii de călătorie cu tarif redus 50% (50% din tariful de transport şi 50% din tariful de rezervare) şi abonamente lunare cu număr nelimitat de călătorii cu reducere 50% la transportul cu tren Regio şi InterRegio clasa a II-a”, se menţionează în instrumentul de motivare.

author avatar
Andrei Ștefan
323 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger