AcasăPoliticaLudovic Orban nu-l iartă pe Cîțu, după ce Guvernul a fost demis:...

Ludovic Orban nu-l iartă pe Cîțu, după ce Guvernul a fost demis: ”A rămas repetent la examenul parlamentar – moțiunea de cenzură”/Ce soluție vede

După ce s-a aflat că moțiunea de cenzură depusă de PSD a trecut, marți, 5 octombrie, cu 281 de voturi ”pentru”, semn că Guvernul Cîțu a fost demis, Ludovic Orban a arătat cu degetul în direcția predecesorului său din fotoliul de lider al formațiunii liberale, și anume la ”premierul Florin Cîțu, cel care astăzi a rămas repetent la examenul parlamentar – moțiunea de cenzură”.

Într-o primă reacție după ce s-a anunțat că moțiunea a trecut, fostul președinte al PNL-ului a ieșit la declarații, anunțând că, în opinia sa, soluția stă în refacerea coaliției de guvernare. Și că e nevoie să se înceapă negocieri pentru formarea unei majorități parlamentare stabile.

Orban:Soluția este refacerea coaliției de guvernare

”România se află în plină criză pandemică. România trebuie să facă față unor provocări extrem de serioase. România are nevoie de un guvern stabil, de un guvern care să se bazeze pe o majoritate parlamentară și care să aibă capacitatea să ofere soluții pentru problemele românilor.

Odată încheiată această aventură a unor oameni care nu înțeleg nimic din politică și din ceea ce înseamnă servirea interesului public, este necesară declanșarea negocierilor pentru formarea unei majorități parlamentare stabile, care să ducă, cât mai repede posibil, la învestirea unui Guvern cu deplină capacitate de exercițiu. Soluția pe care am susținut-o încă din data de 1 septembrie, când s-a declanșat criza, este o soluție simplă, aflată la îndemâna Partidului Național Liberal, la îndemâna USR PLUS, la îndemâna UDMR și la îndemâna grupului minorităților naționale. Soluția este refacerea coaliției de guvernare”, a declarat Orban.

Fostul lider PNL: Preşedintele trebuie să înţeleagă că a durat prea mult această criză politică

În tot acest context, Orban a punctat că ”preşedintele României trebuie să înţeleagă că a durat prea mult această criză politică”. De altfel, Klaus Iohannis este așteptat să iasă la declarații, la Cotroceni, marți, de la ora 18.

Într-o primă reacție, una fulger, pe marginea numărului de voturi ”pentru” adunate de moțiunea de cenzură depusă de PSD, intitulată ”Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor! Jos Guvernul Cîţu!”, Marcel Ciolacu a transmis, pe Facebook, următorul mesaj: ”Guvernul Cîțu a fost demis cu un scor fabulos – 281 de voturi! Este victoria voastră, a tuturor românilor!”.

167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger