AcasăPoliticaLudovic Orban, nemilos: l-a DAT AFARĂ pe Cojanu şi l-a numit în...

Ludovic Orban, nemilos: l-a DAT AFARĂ pe Cojanu şi l-a numit în locul lui pe Traian Berbeceanu

Traian BerbeceanuLudovic Orban, nemilos: l-a DAT AFARĂ pe Cojanu şi l-a numit în locul lui pe Traian Berbeceanu

Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu l-au iertat pe Gheorghe Cojanu pentru modul deficitar în care a gestionat pandemia în Bucureşti, intrat deja în Planul Roşu, şi l-au dat afară. Traian Berbeceanu a fost numit în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti printr-o hotărâre de guvern publicată joi seară în Monitorul Oficial.

decizie Gheorghe Cojanu

Berbeceanu este un prefect interimar

Conform deciziei oficiale, noul prefect va ocupa doar temporar funcţia. „Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București„, se arată în hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial. Traian Berbeceanu îl înlocuieşte în funcţie pe Gheorghe Cojanu, care a fost numit în funcţia de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Totodată, Guvernul a decis joi printr-o hotărâre, care a fost publicată în Monitorul Oficial, eliberarea din funcţia de subprefect al municipiului Bucureşti a Matildei-Nicoleta Goleac. Tot printr-o hotărâre de guvern, Adina-Claudia Moiseanu a fost numită subprefect al judeţului Buzău, înlocuind-o în funcţie pe Elena Preda.

Cine este Traian Berbeceanu?

Noul prefect al Captalei a fost șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba între 2005 și 2013, când a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT. A stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Traian Berbeceanu a fost achitat în 2016, în prima instanță, fiind găsit nevinovat pentru faptele de luare de mită, sprijinire grup infracţional organizat, spălare de bani, fals în declaraţii, fals sub semnătură privată, complicitate la delapidare, fapte de care l-au acuzat procurorii DIICOT în 2013.

De ce a fost dat afară Gheorghe Cojanu?

După ce a fost întrebat de jurnaliști care este situația în Capitală în contextul crizei sanitare, fostul prefect a spus că nu știe exact, deoarece era la cumpărături.

Așa este, nu am avut numărul de îmbolnăviri, eu eram la cumpărături. Am fost înștiințat de domnul colonel Precup, de la ISU, că este 3.02 și că trebuie să ne vedem la Prefectură. M-am prezentat. Colega dumneavoastră a precizat că sunt mai mult de 500 de infectări.

Ei, eu nu știam acest lucru, singurul lucru pe care îl știam era numărul total de infectări pe ultimele 14 zile. Eu nu primisem buletinul, la ora la care am fost informat de acest lucru. La noi se trimite pe email. Eu le primesc de la DSP, nu din alte surse„, a spus Cojanu.

author avatar
Andrei Ștefan
362 afisari

4 COMENTARII

  1. AK-24 , azi , 23-10-2020 , articol de LAVINIA POPA : ” EFECT DE BUMERANG . AVALANSA DE BANCURI LA ADRESA LUI FIREA DUPA CE S-A POZAT SFIDATOR IN BIROUL DE PRIMAR : ” SUNT CA OTELUL ( FULARUL ) . IMI PLACE ! ”

    • sugiuk sa-tz dap la mooye! Berbecaru ăsta a fost acuzat judecat de spalare de bani de luare și dare de mita etc. NUMAI pretinia cu Lulutza koveși l-a scapat de pîrnaie! JUSTIȚEA.. Berbecaru asta cit e de inalt ? are 1,50 metri? El e așa mai nebărbierit ca sa pară el mai fioros așa.. E cam piiticanie, e taman bun la crima org. sectiunea pitici! Cind și-o lua vreuna in freză sa plîngă cu muci ! Berbecare ai plîns mă cu muci?

  2. Ce bataie de joc sa pui maimuta asta Prefect, cel cu probleme la mansarda este alcoolistu Sica

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger