AcasăPoliticaLudovic Orban își anunță demisia: „PNL a murit, în pat cu PSD”

Ludovic Orban își anunță demisia: „PNL a murit, în pat cu PSD”

ludovic orbanOpoziţia renaşte din propria cenuşă? Posibilă alianță între USR, Forța dreptei și PMP

Ludovic Orban a anunțat luni, 22 noiembrie, că va demisiona din PNL și va intra în opoziție. A făcut acest anunț chiar în timp ce la Cotroceni au loc consultările cu Klaus Iohannis pentru formarea viitorului Guvern.

Acesta îşi va da demisia din partid, imediat ce se va consulta cu colegii care îl susţin.

„Începând de azi, vă spun clar, PNL a murit pentru mine, în pat cu PSD. Baza partidului a fost în proporție covârșitoare împotriva acestei alianțe contra naturii cu PSD. Dacă azi toți cei 17 președinți de filiale, care nu ar fi votat acest ghiveci politic nu ar fi absentat, poate am fi reușit să oprim această dramă, încălcarea severă a încrederii votanților în PNL arătată la alegeri”, a spus Ludovic Orban, chiar în timpul consultărilor de la Cotroceni.

Își face un nou partid

Fostul președinte PNL este „aproape sigur” va începe un proiect nou dacă se decide oficial guvernarea liberalilor cu social-democraţii.

„Dacă se decide oficial guvernarea cu PSD aproape sigur voi începe un nou proiect, construcţia unei noi structuri pentru că la ora actuală toţi cetăţenii români care au votat PNL sau au simpatizat, chiar dacă nu au votat pe 6 decembrie în condiţii pandemice din vremea aceea, toţi cetăţenii care au o orientare de dreapta, de centru-dreapta, conservatoare, liberală, creştin-democrată, la ora actuală nu mai au reprezentare politică. Conducerea PNL a dus practic PNL în poziţie de copie nereuşită a PSD. Practic, l-a readus la putere după ce eu m-am luptat, cu colegii de bună credinţă, să scoatem PSD de la butoane, de la putere, practic ei au realizat contraperformanţa de a readuce PSD la putere pentru o lungă perioadă de timp”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă vor fi şi alţi parlamentari ai PNL care i se vor alătura, Orban a spus că aceasta este o decizie individuală şi singura armă pe care o are pentru a-i convinge sunt argumentele.

„Dacă vor fi parlamentari, veţi şti. Este o decizie individuală. Eu nu am altă armă la dispoziţie, decât argumentele pe care pot să le dau pentru fiecare parlamentar pentru a alege să fie corecţi şi cinstiţi faţă de oamenii care i-au votat şi să păstreze linia politică pentru care au fost votaţi, o linie politică clară de dezvoltare, de modernizare, de reforme, de asigurare cu adevărat a unei creşteri a calităţii vieţii în România”, a adăugat Ludovic Orban.

Vă amintim că luna trecută, pe 26 octombrie, Ludovic Orban și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL. Două săptămâni mai târziu, Biroul Executiv al PNL a votat excluderea sa din PNL, partid din care face parte încă din 1992.

author avatar
Andreea Vlad
126 afisari

5 COMENTARII

  1. orban face pe prostu , de 30 de ani este blatul asta intre psd si pnl ( fsn ) . acum a iesit mai mult la iveala ca nu se mai puteau ascunde , era si cand orban era sef , degeaba se kk pe el !

  2. Tilisca daca noul Partid se va numi al betivilor, o sa ai mai multi membrii decat PSD si PNL la un loc
    Pui ca semn o halba, si aia e
    Fiecare carciuma poate fi un sediu de partid, deci locatii cacalaul Tilisca
    Si tu vei fi in elementul tau, limped de mahmur

  3. Da a murit sufocat din dragoste orrala. Sa-i fie macar țarâna usoara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger