AcasăPoliticaLudovic Orban îl vrea pe om la site, nu la ghișeu -...

Ludovic Orban îl vrea pe om la site, nu la ghișeu – VIDEO

Din seria proiectelor și a planurilor anunțate de actualul Executiv – în mai mult sau mai puțină legătură cu situația provocată de noul coronavirus – face parte și digitalizarea.

Un termen care multor români le sună încă a vis frumos. Cel puțin nu celor care se luptă încă să ducă hârtii și formulare xeroxate, de la un birou la altul, în instituțiile publice, în speranță că își vor rezolva o problemă. ”Pentru Guvernul pe care-l conduc, digitalizarea reprezintă o prioritate absolută. Sigur că nu ne mișcăm atât de repede precum ne-am dori, dar facem pași înainte”, a fost auzit spunând Ludovic Orban, vineri, prezent la un eveniment organizat de Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Deși în ultimele luni, mai exact în perioada de criză cauzată de noul coronavirus, activitatea cu publicul a multor instituții publice s-a mutat – parțial sau chiar total – în mediul online, premierul însuși admite că mai sunt pași de parcurs. ”Am încercat, de exemplu, în criza provocată de epidemie, să digitalizăm toate procedurile, practic toate produsele serviciilor pe care le-am oferit în perioada aceasta să poată să fie accesibile digital, online, fără contact fizic și cu o procesare cât se poate de rapidă. (…) Obiectivul digitalizării, din punctul nostru de vedere, este acela de a îmbunătăți calitatea serviciilor, produselor care sunt oferite de administrație către societate, către companii, către persoane fizice și să reducem timpul de soluționare, să reușim să oferim toate aceste produse și servicii în condiții optime care să permită o accesibilitate și o soluționarea cât mai rapidă a tuturor problemelor pe care le au cetățenii în relația cu administrațiile”, a declarat Orban.

Un singur site cu soluții toate problemele

Din câte a mai anunțat premierul, intenția actualei echipe guvernamentale este să se pună la punct un singur site care să ofere soluții mai multor probleme de ordin administrativ.

”Sigur că este foarte importantă îmbunătățirea colaborării între instituțiile publice, inclusiv prin asigurarea interoperabilității. Noi ne dorim ca un om, atunci când are de rezolvat o problemă, să se ducă la un singur site, nu la ghișeu; să se ducă la un singur site, să nu mai fie obligat să se ducă să-și ia certificate, avize, să se plimbe de la instituție la instituție pentru a-l obține”.


Despre același subiect vorbise șeful Guvernului și în urmă cu o lună. Când spunea, la acel moment de față cu ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, că: ”Digitalizarea reprezintă un obiectiv fundamental pentru guvernul pe care îl conduc. Am făcut pași foarte rapizi în perioada epidemiei. Aproape toate serviciile și produsele care au fost livrate în perioada epidemiei, de la certificatul pentru situații de urgență până la acordarea șomajului tehnic sau a indemnizațiilor de sprijin, Programul IMM Invest, de asemenea, programul de informare a cetățenilor derulat prin mass-media, toate s-au derulat online, prin aplicații care au presupus transmiterea solicitărilor, prin intermediul Internetului, fără deplasare fizică și care au accelerat procedurile”.

147 afisari

1 COMENTARIU

  1. Da dute tu dreaq cu toti psdeii tai care santeti obisnuiti numai sa luati bani nemunciti /Dupa cum scrii se vede ca esti bugetar adica parazit

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger