AcasăPoliticaLudovic Orban îl ceartă pe Florin Cîțu, pentru condamnarea din SUA: „Vă...

Ludovic Orban îl ceartă pe Florin Cîțu, pentru condamnarea din SUA: „Vă spun sincer, ce m-a deranjat…”

Ludovic OrbanLudovic Orban îl ceartă pe Florin Cîțu, pentru condamnarea din SUA: „Vă spun sincer, ce m-a deranjat...”

Ludovic Orban a avut o reacție dură după ce s-a zvonit că l-ar fi lucrat pe premierul Florin Cîțu, contracandidatul său la președinția PNL.

Liderul liberalilor a declarat că premierul ar fi trebuit să facă publică această informație din propria inițiativă, subliniind că dacă este supărat pe cineva, ar trebui să fie supărat pe el însuși. Șeful Camerei Deputaților a mai spus că mulți oameni pot avea astfel de întâmplări în trecutul lor și că cea mai bună metodă e a te elibera de astfel de lucruri este să mărturisești ce ai făcut.

„Vă spun sincer – ce m-a deranjat la declarația domnului Florin Cîțu, a fost o ușoară supărare că a fost făcută publică această informație. Cel care ar fi trebuit să facă publică această informație este Florin Cîțu. Dacă Florin Cîțu este supărat pe cineva ar trebui să fie supărat pe el, pentru că el ar fi trebuit să informeze opinia publică cu privire la această întâmplare din viața lui, care este o realitate, s-a întâmplat, face parte din acele părți din penumbră pe care pot să o aibă mulți oameni. Cea mai bună cale de a te elibera de astfel de lucruri este să mărturisești, să spui tu despre lucru respectiv”, a spus Ludovic Orban, la B1 TV.

PSD cere demisia lui Cîțu

Marcel Ciolacu susține că deși nu îl poate demite pe Florin Cîțu, președintele Klaus Iohannis îi poate cere demisia. „Președintele se face că nu vede legea. Nu îl poate demite, dar îi poate cere demisia. Dacă ar fi fost Tudose sau Grindeanu, ce s-ar fi întâmplat și ce ați fi auzit? „Penalii să plece”. Mă întreb unde sunt domnii Barna și Cioloș să întrebe de penali în funcții publice. Cum a avut acces la informații secretizate prim-ministrul care a făcut închisoare? Când nu spui că ai săvârșit o faptă penală, nu se numește că e tăinuire? Cîțu este un infractor internațional. E treaba statului român să îl întrebe? A tăinuit o infracțiune.

Nu ai dreptul de acces la informații clasificate dacă ești infractor. Unde e președintele care ieșea de trei ori pe zi să ceară fără penali în funcții publice. De 48 de ore președintele nu îi cere demisia lui Cîțu. Nu cred că este necesară o moțiune de cenzură. Dar voi discuta cu liderii partidului peste 10 zile, când vom avea și ședința grupurilor parlamentare și vom decide”, a declarat Marcel Ciolacu la B1 TV.

În martie 2000, premierul Florin Cîțu a fost condamnat la două zile de închisoare pentru că a condus sub influența alcoolului. În plus, acesta a trebuit să plătească o amendă de 1.000 de dolari pentru fapta săvârșită. Asta se întâmpla în statul Iowa, Statele Unite ale Americii. Informația a fost confirmată de către premier miercuri.

author avatar
Andreea Vlad
239 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger