AcasăPoliticaLudovic Orban, față în față cu comisarul european pentru buget, venit la...

Ludovic Orban, față în față cu comisarul european pentru buget, venit la București

Ludovic Orban, față în față cu comisarul european pentru buget, venit la București (sursa foto: gov.ro)

Peste mai puțin de o oră premierul urmează să ajungă față în față cu Johannes Hahn, comisarul european pentru buget și administrație.

Înaltul oficial european vine la București, urmând să aibă o primă oprire la Palatul Victoria, pentru a discuta cu Ludovic Orban. Întrevederea, la care va participa și șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, este programată să înceapă la ora 11, urmând să dureze circa o jumătate de oră. Agenda publică a premierului prevede faptul că Orban și Hahn vor ieși în fața jurnaliștilor, pentru declarații comune de presă, la ora 11.30.

sursa foto: twitter.com/JHahnEU

De la sediul Guvernului, Johannes Hahn urmează să meargă să discute cu Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, de la ora 15, pentru ca de la 16.20 să ajungă la sediul Ministerului Fondurilor Europene, pentru o întrevedere cu vicepremierul Raluca Turcan și cu ministrul Marcel Boloș.

”Temele de discuţie ce vor fi abordate se referă la viitorul buget UE pe termen lung şi la fondul de redresare şi rezilienţă, precum şi la legislaţia europeană referitoare la resursele proprii şi la respectarea principiului statului de drept”, conform ec.europa.eu.

De altfel, premierul Ludovic Orban a avut o întrevedere cu comisarul european pentru buget și administrație și în luna ianuarie, la care a fost prezent și ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger