AcasăPoliticaLudovic Orban este disperat. Marți va ataca la CCR majorarea pensiilor cu...

Ludovic Orban este disperat. Marți va ataca la CCR majorarea pensiilor cu 40% . „Îşi bat joc de România”

Ludovic Orban a primit rezultatul testului COVID (foto: gov.ro)

După ce PSD a eliminat din lege majorarea de 14% făcută de Guvern, premierul Ludovic Orban a afirmat că va contesta decizia la Curtea Constituțională.

Deocamdată, contestația nu a fost depusă, chiar și la două săptămâni după rectificarea bugetară.Ultima zi când  mai poate fi atacată la CCR rectificarea bugetară în care este inclusă și creșterea pensiilor cu 40% este marți, săptămâna viitoare.

Reamintim că Parlamentul a votat majorarea pensiilor cu 40%, amendament susținut de PSD la legea rectificării bugetare.

De asemenea, în comisiile de specialitate și adoptate de plen s-a discutat și majorarea salariilor profesorilor, precum și cele din administrațiile locale.

Ludovic Orban a răbufnit. „Nu acceptăm această creştere”

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va folosi toate pârghiile pentru a împiedica intrarea în vigoare a legii care prevede majorarea pensiilor cu 40% şi a alocaţiilor, precizând că această măsură nu face altceva decât „să îndrepte România spre incapacitate de plată”.

„De fapt, PSD ce îşi doreşte? Să nu mai poată fi plătite pensiile, să nu mai existe bani ca să poată fi plătite salarii, să nu mai fie bani de investiţii, să nu mai avem bani pentru alocarea către autorităţile locale, să nu mai avem bani pentru chetuielile sociale.

Asta vrea PSD şi ăsta este rezultatul în care noi acceptăm decizia unei majorităţi toxice care distruge România încetul cu încetul în fiecare săptămână prin toate aberaţiile de legi pe care le adoptă în Parlament. Nu acceptăm această creştere.

Guvernul pe care îl conducem va ataca la Curtea Constituţională această lege, de asemenea, nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament pentru că nu putem accepta ca destinul Românei să fie pus între paranteze de nişte iresponsabili care îşi bat joc de România. Toate pârghiile constituţionale şi legale pe care le avem la dispoziţie le vom folosi pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei aberaţii economice şi care să permită României să îşi continue cursul firesc, cursul normal”, a declarat Orban, imediat după amendamentele aprobate de PSD.

Așa cum s-a aprobat în Parlament, în luna septembrie pensiile au fost deja majorate cu 14%

Cu această majorare de 14% punctul de pensie a ajuns de la 1.265 lei la 1.442 lei, însemnând o creștere cu 177 lei.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu