AcasăPoliticaLudovic Orban este disperat. Marți va ataca la CCR majorarea pensiilor cu...

Ludovic Orban este disperat. Marți va ataca la CCR majorarea pensiilor cu 40% . „Îşi bat joc de România”

Ludovic Orban a primit rezultatul testului COVID (foto: gov.ro)

După ce PSD a eliminat din lege majorarea de 14% făcută de Guvern, premierul Ludovic Orban a afirmat că va contesta decizia la Curtea Constituțională.

Deocamdată, contestația nu a fost depusă, chiar și la două săptămâni după rectificarea bugetară.Ultima zi când  mai poate fi atacată la CCR rectificarea bugetară în care este inclusă și creșterea pensiilor cu 40% este marți, săptămâna viitoare.

Reamintim că Parlamentul a votat majorarea pensiilor cu 40%, amendament susținut de PSD la legea rectificării bugetare.

De asemenea, în comisiile de specialitate și adoptate de plen s-a discutat și majorarea salariilor profesorilor, precum și cele din administrațiile locale.

Ludovic Orban a răbufnit. „Nu acceptăm această creştere”

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va folosi toate pârghiile pentru a împiedica intrarea în vigoare a legii care prevede majorarea pensiilor cu 40% şi a alocaţiilor, precizând că această măsură nu face altceva decât „să îndrepte România spre incapacitate de plată”.

„De fapt, PSD ce îşi doreşte? Să nu mai poată fi plătite pensiile, să nu mai existe bani ca să poată fi plătite salarii, să nu mai fie bani de investiţii, să nu mai avem bani pentru alocarea către autorităţile locale, să nu mai avem bani pentru chetuielile sociale.

Asta vrea PSD şi ăsta este rezultatul în care noi acceptăm decizia unei majorităţi toxice care distruge România încetul cu încetul în fiecare săptămână prin toate aberaţiile de legi pe care le adoptă în Parlament. Nu acceptăm această creştere.

Guvernul pe care îl conducem va ataca la Curtea Constituţională această lege, de asemenea, nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament pentru că nu putem accepta ca destinul Românei să fie pus între paranteze de nişte iresponsabili care îşi bat joc de România. Toate pârghiile constituţionale şi legale pe care le avem la dispoziţie le vom folosi pentru a împiedica intrarea în vigoare a acestei aberaţii economice şi care să permită României să îşi continue cursul firesc, cursul normal”, a declarat Orban, imediat după amendamentele aprobate de PSD.

Așa cum s-a aprobat în Parlament, în luna septembrie pensiile au fost deja majorate cu 14%

Cu această majorare de 14% punctul de pensie a ajuns de la 1.265 lei la 1.442 lei, însemnând o creștere cu 177 lei.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
229 afisari

6 COMENTARII

  1. Nu mai cheltuiti banii aiurea, gospodariti-i si veti avea si pt. pensii. Nu va mai umflati sustinatorii directi cu bugetul asta sarac! Ganditi cum sa aduceti banii in buget prin idei si actiun concrete, nu cu imprumuturi nesabuite. Chemati alaturi de voi economisti de marca , nu pupatori in fund. Solutii sunt, doar sa vreti sa le vedeti.

  2. Un guvern de retardați mintali, conduși de un om fără suflet, nu vor decât eternitatea la conducere, cum și-o dorea și Ceaușescu, ca el sa ajungă leprele astea

  3. Va rog ca atunci cind se vorbeste de pensii sa se calculeze, conf. legii pensiilor, cit inseamna cresterea pensiilor prin rata inflatiei + 50% din cresterea salariului mediu pe tara.
    Crestere cu 40% este mai mult un ambalaj politic la care sa muste cei ce nu inteleg nimic si care cred ca pensiile speciale vor fi impozitate vreodata.
    Sunt ani in care pensiile nu au crescut si deci ar fi trebuit sa fie mai mari.
    Si ar mai fi valoarea lunara a cosului de consum pentru un trai decent daca se aplica si pensionarlor ??? Valoarea cosului de consum se apropie de un punct de pensie ???
    Intrebarea grea este ce se va intimpla cu sistemul de pensii cind vor iesii peste 10 ani ,,decreteii” datorita excrocheriei programate din sistemul privat de pensii unde statul nu a impus un anumit randament anual minim garantat.
    PROBLEMA PERICULOASA ESTE CE SE VA INTIMPLA PESTE 10 ANI !!!!!
    Cred ca intr-un ziar inteligent se poate face o analiza sincera.

  4. @ Sunteți de părere că Ludovic Orban ar putea solicita și un studiu care să arate cu cât a crescut consumul de alcool și cel de medicamente după majorarea pensiilor, putând propune decontarea creșterii cheltuielilor cu consumul de medicamente în loc de creșterea pensiei, ?

  5. Acest antiroman Orban,alias Bran din echipa Stan si Bran „inaugureaza”,se falea in luna Iulie ca a „alocat” 5 miliarde de Lei multinationalelor,bancilor aproape toate straine.Pe motivul ca in cele cateva luni de pandemie „au dat de fundul sacului”,desi de ani de zile au acumulat averi uriuase externalizadu-si profiturile fara sa plateasca darile la stat.Luna aceasta,Catu a venit cu un program de „ajutorare”pt. aceleasi „marile companii” in valoare de 8 miliarde de Lei.Nici Talanul din varful dealului,nici „trupa de specialisti galagiosi” platiti cu mii de Euro,Daianu,pensionarul cu pensie de vreo 3.000 de Euro plus salariul ceva mai mare,Isarescu dela BNR etc.nu se indigneaza,nu dau alrma ca ia foc Romania,nu-l intreaba pe Catu de „sursa de finantare”,nu ne mai ameninta cu FMI-ul,cu falimentul Tarii,nu mai arunca vina pe PeeeSeeeDeeee,nu mai tipa ca nu are Tara bani.Nu-i intereseaza ca Guvernul meu a deturnat 8,78 miliarde de lei din fondul de pensii prevazut in Buget.Hotiile,jaful asupra Bugetului pe tot felul de cheltuieli umflate cu parandaratul „ce li se cuvine „si tot asa. Iar Iohanis,Hotul de case cu acte false refuza cu nerusinare sa dea inapoi statului cei 360.000 de Euro furati pe chirii necuvenite. Da ma banii Statului inapoi ” ca sa aiba Tara bani,sa fie bani pt.pensii si alocatii”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger