AcasăPoliticaLudovic Orban, decis să candideze la prezidențiale: „Iohannis a trădat încă din...”...

Ludovic Orban, decis să candideze la prezidențiale: „Iohannis a trădat încă din…” – VIDEO

Ludovic Orban, decis să candideze la prezidențiale: „Iohannis a trădat încă din...” - VIDEO

Fostul premier și ex-președinte al Camerei Deputaților a anunțat că a decis să intre în cursa pentru fotoliul de la Cotroceni.

Ludovic Orban, actualul lider al partidului Forța Dreptei, susține că s-a hotărât să candideze la președinție pe motiv că îi e „foarte greu” să mai sprijine pe cineva pentru această postură, respectiv pentru cea mai înaltă funcție în stat. Orban a lansat săgeți în direcția actualului șef al statului, Klaus Iohannis, pe care l-a acuzat că „a trădat încă din perioada alegerilor parlamentare”.

„Nu am câştigat alegerile parlamentare, dar eram pregătit să guvernăm România, aveam echipă, aveam partener cu care puteam să construim o coaliţie solidă şi cu care să facem cu adevărat reformele necesare pentru România. Din păcate, cel care trebuia să sprijine acest proiect a trădat. Iohannis a trădat încă din perioada alegerilor parlamentare şi Iohannis este cel care a dat din nou România pe mâna PSD, ăsta este adevărul”, a susținut Ludovic Orban, marți seară, cu ocazia lansării organizației județene Forța Dreptei Ilfov.

Motivul pentru care s-a decis să candideze la prima funcție în stat

Anunțul privind decizia sa de a candida la președinție a fost urmat de aplauze venite din rândul celor prezenți la evenimentul formațiunii politice.

„E adevărat că l-am sprijinit pe Iohannis, dar cine putea să îşi imagineze că omul care nu m-a păcălit numai pe mine, a păcălit şase milioane jumate de români, care toată ziua făcea pulbere PSD-ul, de dimineaţă până seara, care considera PSD-ul răul absolut, care garanta că victoria lui, a PNL, este de fapt victoria împotriva PSD, şansa de dezvoltare a României, el poate să se schimbe într-un asemenea hal, să facă exact opusul a ceea ce a făcut. Nu mi-aş fi imaginat niciodată şi asta e o învăţătură de minte. Sincer, mi-e foarte greu să mai sprijin pe cineva, să mai girez pentru cineva la preşedinţia României şi din cauza asta m-am hotărât să candidez eu”, a mai susținut Orban.

Ludovic Orban: „A fost o minune că am ajuns preşedintele PNL”

„Cunosc sistemul instituţional din România”, a mai spus acesta. Fostul șef al Guvernului a continuat prin a spune că știe „ce trebuie făcut în România”. Și că a ajuns în fruntea PNL împotriva voinței actualului șef al statului.

„De 30 de ani mă pregătesc ca în sesiune şi învăţ. Am ajuns preşedintele Partidului Naţional Liberal împotriva voinţei lui Iohannis şi împotriva voinţei celor care ascultă de Iohannis, atât în PNL, cât şi în afara PNL, în diferite instituţii. A fost o minune că am ajuns preşedintele PNL, un om liber, un om care niciodată nu a făcut pact cu diavolul, un om care niciodată nu a făcut niciun compromis, care nu a lăsat să intre în dulap niciun schelet, ca ulterior cineva să poată să-i arate pisica, un om care toată viaţa lui nu a construit decât pe baza unui singur principiu valabil în democraţie. Poţi să ajungi într-o funcţie în care deţii putere doar dacă câştigi încrederea oamenilor. Singura sursă de legitimitate autentică pentru orice om care girează o funcţie de demnitate publică este încrederea, votul şi mandatul acordat de oameni”, a mai spus Ludovic Orban.