AcasăPoliticaLudovic Orban, atacat din toate părţile. De ce s-au spart "oalele" în...

Ludovic Orban, atacat din toate părţile. De ce s-au spart „oalele” în capul lui, după dezertarea USR-iştilor

ludovic orbanLudovic Orban, atacat din toate părţile. De ce s-au spart "oalele" în capul lui, după dezertarea USR-iştilor

Florin Roman i-a dat replica lui Ludovic Orban, care a spus că scandalul din coaliţie a început din momentul în care premierul Florin Cîţu a intrat în competiția internă pentru președinția PNL.

Actualul şef al liberalilor a fost acuzat şi el, la rândul său, că a făcut un „blat” cu USR-iştii la momentul formării coaliţiei de guvernare.

I se reproşează împărţirea ministerelor

Ludovic Orban a fost pus la colţ din cauză că a cedat ministere foarte importante „colegilor” de la USR-PLUS.

Văd că domnul Orban rostogolește așa, cu mare ușurință, tot felul de informații neadevărate, ca să nu le spun minciuni și îmi pare foarte rău.

Dacă vedeți, are această obsesie cu eu l-am propus, eu l-am făcut. Eu l-am făcut pe Iohannis președinte, așa ne spune Ludovic Orban, eu am generat această coaliție, eu l-am propus pe Florin Cîțu.

Adevărul este că PNL nu a câștigat aceste alegeri. A fost primul partid pe partea dreaptă și faptul că acest guvern de dreapta a fost instalat se datorează, în principal, poziției pe care a avut-o președintele României.

Să vii tu să spui, Ludovic Orban, când tu ai dat toate ministerele importante USR-ului… Era în stare să le dea tot.

Am avut patru ași în mânecă: Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltării, că noi vorbeam în campania electorală de dezvoltarea României.

Deci toate ministerele importante, plus PNRR-ul, domnul Orban, la negocieri, cu o ușurință fantastică, pentru ca dânsul să ocupe scaunul de președinte al Camerei Deputaților, le-a cedat. Eu mă mir că nu a dat tot”, a spus, la postul Antena 3, Florin Roman.

author avatar
Andrei Ștefan