UPDATE: Apare o nouă formațiune pe scena politică autohtonă.
Ludovic Orban a anunțat, în urmă cu scurtă vreme, de la Parlament, avându-i aproape pe foștii miniștri Violeta Alexandru și Ion Ștefan, care e dezideratul.
„Am luat decizia de a pune bazele unei noi construcții politice de centru dreapta. (…) Este o necesitate politică pentru că astăzi, în România (…) nu există nicio formațiune politică, cu adevărat de centru dreapta, care să aibă la bază valori, principii, idei de dreapta pentru a putea să îi reprezinte pe cei din România (…) corectă”, a declarat Orban.
Cum se va numi formațiunea politică
Ludovic Orban a anunțat, totodată, și ce nume urmează să aibă noua construcție politică, făcând trimitere la moțiunea de candidat cu care s-a prezentat la Congresul PNL din septembrie, în încercarea de a obține un nou mandat în fruntea PNL – alegeri pe care le-a pierdut, însă, în fața lui Florin Cîțu.
„Numele formațiunii politice pe care l-am convenit e un nume care va fi valabil până la organizarea congresului partidului, dar numele pe care îl vom avea este Forța Dreptei. Este numele moțiunii cu care m-am prezentat în fața Congresului PNL”, a punctat fostul lider al PNL-ului.
”Facem o construcție pe termen lung și o construcție serioasă (…) care presupune ca la baza politicii să stea profunde valori morale. Politica fără valori morale este dăunatoare pentru societate”, a mai fost auzit spunând Orban în fața presei.
”Plecăm la un drum greu (…) noi am luat această decizie știind foarte clar că vom trece în opoziție și vom face o opoziție cu soluții, de caracter”, a mai declarat Orban.
Știre inițială:
Fostul număr 1 în cadrul Partidului Național Liberal, care a demisionat din PNL în urmă cu câteva săptămâni, pe fondul oficializării alianței cu PSD-ul la guvernare, este așteptat să vină cu o veste de ultim moment.
Și anume să anunțe noul partid pe care l-a înființat după plecarea sa din PNL, potrivit unor surse citate de news.ro. Totul ar urma să se întâmple marți, la Parlament.
Orban a plecat din PNL după ce părăsise grupul parlamentar al liberalilor
În 23 noiembrie, flancat de mai mulți parlamentari, care au ales să facă pași similari, respectiv să demisioneze din rândul formațiunii liberale, Ludovic Orban a căutat să explice, de la sediul din Modrogan, de ce a ales să părăsească partidul pe care l-a condus, până la Congresul din septembrie, când Florin Cîțu a fost ales la conducerea formațiunii.
”Astăzi este pentru mine o zi crucială, o zi în care pur și simplu am fost obligat să părăsesc partidul în care mi-am petrecut toată viața matură. Este o decizie pe care o iau cu mare greutate, pentru că în PNL am cei mai mulți prieteni (…) Astăzi am fost obligat să aleg între a fi loial PNL și a fi loial cetățenilor români care ne-au acordat încrederea și și-au pus speranțele în noi (…) Motivul esențial pentru care astăzi am decis să-mi dau demisia din PNL este că eu sunt loial oamenilor”, declara Orban, la acea dată.
În octombrie, Ludovic Orban făcuse public faptul că părăsește grupul parlamentar al liberalilor, decizia sa fiind urmată de hotărâri similare pe care le-au anunțat mai mulți senatori și deputați ai PNL-ului, între ei foștii miniștri Violeta Alexandru, Ion Ștefan, dar și Alexandru Kocsis, Ionel Dancă, Antonel Tănase și Constantin Şovaială.