AcasăPoliticaLudovic Orban, anunț de ultimă oră despre redeschiderea piețelor - VIDEO

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre redeschiderea piețelor – VIDEO

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră despre redeschiderea piețelor - VIDEO (foto: gov.ro)

În ședinta de vineri, Executivul urmează să modifice hotărârea de guvern privind starea de alertă, care să permită redeschiderea piețelor care funcționează în spații închise.

”Avem Comitet Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, analizăm proiectul de hotărâre al CNSU, după care avem şedinţă de Guvern în care vom adopta modificările la Hotărârea de Guvern privind starea de alertă, în conformitate cu decizia CNSU pentru a permite redeschiderea pieţelor, sigur, în nişte condiţii de protecţie sanitară”, a declarat premierul Orban, vineri, cu referire la reuniunea Executivului pe care îl conduce, programată pentru ora 12.

Conform precizărilor șefului Guvernului, decizia urmează să se aplice după ce hotărârea de guvern va fi publicată în Monitorul Oficial, împreună cu ordinele miniștrilor Sănătăţii şi Agriculturii, referitor la aceste reguli de protecţie sanitară.

Ce se mai are de gând

Totodată, Ludovic Orban a anunțat, răspunzând unei întrebări, că măsura privind portul măştii în spaţiul public va fi prelungită. ”Se vor prelungi (măsurile – n.n). Mi se pare că expiră pe data de 9 decembrie. Va fi prelungită această măsură. Dintre măsurile de restricţie pe care le-am adoptat suplimentar, faţă de măsurile anterioare care se aplicau la nivel local, judeţean, măsurile naţionale, practic singura măsură de relaxare este această măsură de redeschidere a pieţelor, în condiţii de protecţie sanitară. A venit sezonul rece, suntem totuşi pe un trend descendent în ceea ce priveşte numărul de infectări, şi sunt convins că şi după această suspendare a activităţii, administratorii pieţelor şi primarii se vor implica cu adevărat pentru respectarea regulilor de protecţie sanitară”, a completat șeful Guvernului.

Ce anunțase Klaus Iohannis

Zilele trecute, aflat în Moldova, Klaus Iohannis anunțase personal că piețele de vor redeschide pe finalul săptămânii. Adică înainte de alegerile din 6 decembrie. ”Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.

Asta fiind constatată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă”, a susținut Iohannis, miercuri, cu ocazia deschiderii Tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare a Bacăului.

102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger