AcasăPoliticaLudovic Orban a spus-o clar: ”Mulţi îşi imaginează că recalcularea pensiilor înseamnă...”...

Ludovic Orban a spus-o clar: ”Mulţi îşi imaginează că recalcularea pensiilor înseamnă…” – VIDEO

Ludovic Orban a spus-o clar: ”Mulţi îşi imaginează că recalcularea pensiilor înseamnă...” - VIDEO

După ce ministrul Muncii a anunțat că se are în plan să se înceapă procesul de recalculare a pensiilor și că urmează să dea un ordin prin care să se avelueze toate dosarele de pensie, fostul premier Orban a făcut la rândul său mențiuni pe această temă de real interes pentru români.

”Eu sunt adeptul sistemului de indexare care să ţină cont de rata inflaţiei, să compenseze pierderea puterii de cumpărare ca urmare a creşterii preţurilor, adică compensarea 100% a ratei inflaţiei şi până la 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie, astfel încât să crească şi puterea de cumpărare odată cu creşterea economică”, a declarat, marți, Ludovic Orban.

Președintele Camerei Deputaților nu a ratat ocazia de a săgeta PSD-ul. ”Din punctul meu de vedere, este o aberaţie să te apuci să faci legi în care să prevezi pe patru ani, cinci ani, şase ani, eventual pe 100 de ani – de ce nu au prevăzut cum o să crească pensiile şi salariile peste 100 de ani PSD-ul? Pentru că nu poţi să faci o astfel de predicţie care să stea în picioare în condiţiile în care, aţi văzut, nimeni nu a anticipat pandemia, pandemia a generat o criză economică mondială, nu numai în România, care a redus resursele financiare atât pentru fondul de pensii, cât şi pentru bugetul de stat şi care a creat literalmente o problemă foarte serioasă”, a susținut Orban.

Fostul premier: Creșterea cu 14% a punctului de pensie a fost un efort uriaș

Vorbind despre anunțata recalculare a pensiilor, fostul șef al Guvernului a explicat care ar fi ideea de fapt, pentru un astfel de proces, dând și câteva exemple considerate relevante. ”Creșterea cu 14% a punctului de pensie a fost un efort uriaș pe care l-am făcut ținând cont de modul în care au fost afectate resursele bugetare de criza economică. De asemenea, mai susţin recalcularea pensiilor, dar în ce sens recalcularea pensiilor – că mulţi îşi imaginează că recalcularea pensiilor înseamnă creşterea pensiilor. Nu. Recalcularea pensiilor are obiectivul să facă dreptate pentru pensionari, adică să echivaleze pensiile pentru contributivitate similară.

La ora actuală, cine s-a pensionat în ’98 are o pensie mai mică decât cel care s-a pensionat în 2004, cel care s-a pensionat în 2020 are o pensie mai mare decât cel care s-a pensionat în 2018, de exemplu, la condiţii similare de contributivitate şi aici, într-adevăr, trebuie realizată această recalculare, astfel încât la condiţii similare de vechime, de contribuţii să existe pensii similare”, a conchis Ludovic Orban.

708 afisari

5 COMENTARII

  1. Si de ce nu ati facut-o pana acum, ca doar Sica a condus Guvernul Zero I si II, da capul lui ala crapat ia stat la bautura in loc sa puna osu la teaba

  2. a recalculat si fosta d na bau si nu a iesit nici macar cu o pensie refacuta . vine actuala care are ca purtator de cuvant toata ziua pe draga stolo cel care a distrus fondul de pensii cu base si vinde aceeasi minciuna in loc sa dea la oameni indexare si recalcularea sa o faca din mers acolo intre pereti daca pot daca nu sa taca , ca or sa moara de foame pensionarii si se numeste genocid !!!!!!!!!

  3. Acest escroc,betivan secatura tambalgiu la ghitara,bun de gura rau de fapte,evident ca nu pomeneste de faptul ca PNL a votat Legea pensiilor,ca Talpalata a promulgat-o fara obiectii.Nu pomeneste ca a deturnat anul trecut dela fondul de pensii 8 miliarde de lei in ” fondul ” aflat la dispozitia lui pe apa sambetei. 8 miliarde exact suma destinata,prevazuta in buget dupa cum spunea in luna Martie anul trecut,pt.cei 40 % pt. pensii. Nu spune pe ce a chelltuit 39 miliarde de Euro imprumutati cu dobanzile cele mai mari.Nu spune de cele 15 miliarde de Dolari ” Investite” in economia altor Tari ca sa cumpere armament invechit,depasit,livrat peste 2 ani.Nu spune ca Talpalata navetistul cu administratia prezidentiala a cheltuit din buget mai mult decat Palamentul Romaniei.Si astia sunt multi si toaca bani nu gluma inclusiv pe tot felul de prostii. invoca tot felul de aiureli,la fel ca baba vaicareata Daianu si alti”specialisti” cu salarii de mii de Euro.Vezi doamne,pensia de 800 lei nu trebuie marita,pt.ca intra Tara in haos. Pai bai animalelor,un haos mai mare si nerusinat ca acum,nu s-a pomenit.

  4. Pai sunt 2 legi in vigoare crestereacu 40 la suta si una de indexare anuala. Probabil se va da 10 % deoarece penalii s-au angajat cu 8 la suta in alegeri. O sa dea 10 zicea Horica Cheluman pentru ca se face 24 conform legii mai e 16 la suta de dat 8 +8 este egal cu 16 in 2 ani se ajunge la cei 40 deci mai trebuie 2% fata de angajamentul penalilor la final au zis ca o sa creasca pensiile cu 42 la suta in 4 ani. A trecut doar 1.
    izi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger