AcasăPoliticaUPDATE. Ludovic Orban a plecat din carantinatul Dobroești cu legitimația la îndemână

UPDATE. Ludovic Orban a plecat din carantinatul Dobroești cu legitimația la îndemână

Ludovic Orban a plecat la muncă, din Dobroiești, cu legitimația la îndemână (foto: Facebook/PNL)

Premierul a plecat la serviciu, luni dimineață, de la locuința sa din Dobroești – localitate intrată în carantină la finele săptămânii – cu legitimația de serviciu pregătită.

UPDATE: Nu ar fi fost nevoie ca premierul să și arate – deocamdată – legitimația, pentru că autoturismul în care se afla, cu care a plecat din Dobroești spre sediul Guvernului, nu ar fi fost oprit pentru verificări în trafic, când a trecut prin zona unui filtru de poliție, conform Antena3.


Le-a și arătat-o jurnaliștilor, până să plece cu mașina către Palatul Victoria, semn că ar fi fost pregătit să o prezinte oamenilor legii, dacă autoturismul în care se afla ar fi fost oprit la un filtru rutier destinat verificării motivelor deplasării, dintr-o localitate aflată în carantină.

De altfel, Ludovic Orban a admis, referitor la comunele din jurul Capitalei care au intrat în carantină, faptul că ”o parte importantă dintre cei care locuiesc în aceste localități își petrec ziua în București și trebuie identificat locul de infectare, în măsura în care este posibil” și că ”o să fie o perioadă mai dificilă”.

Totodată, șeful Guvernului a declarat, cu referire la deciziile de introducere a carantinei, că ”au propus cei de la Direcția de Sănătate Publică, în baza metodologiei”.

Ce alte localități au intrat în carantină, alături de Dobroești

Recent, ISU București-Ilfov anunța că ”în urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis astăzi, 21.11.2020, ordinele de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru urmăroarele localități din județul Ilfov:

– orașul Otopeni;
– orașul Măgurele și satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju;
– comuna Corbeanca și satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș;
– orașul Popești-Leordeni;
– comuna Dobroiești și satele aparținătoare Dobroești și Fundeni;
– comuna Mogoșoaia;”.

Și că măsura carantinei se va aplica din aceeași zi, 21 noiembrie, de la ora 22:00.

author avatar
Cristina Stefan
216 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger