AcasăPoliticaLucian Romașcanu, răspuns pentru liberali după sesizarea la CCR. PSD merge înainte...

Lucian Romașcanu, răspuns pentru liberali după sesizarea la CCR. PSD merge înainte de moțiunea de cenzură

Lucian Romascanu

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a reacționat după sesizarea PNL la Curtea Constituțională. Senatorul spune că indiferent de decizia CCR, partidul din care face parte va demite Guvernul Orban.

Romașcanu este convins că „întotdeauna Curtea Constituțională decide pentru viitor”. „Guvernul va fi demis. Orice demers de asemenea tip pentru viitor nu se va mai putea ace pentru că e conflict constituționa. Dacă s-a făcut până la o decizie a Curții, nu se va putea schimba”, anunță purtătorul de cuvând al social-democraților, potrivit știripesurse.ro.

PSD merge înainte cu moțiunea de cenzură și nu așteaptă decizia Curții Constituționale. „Procedura parlamentară merge înainte indiferent de această situație”, a declarat Romașcanu.

O decizie în legătură cu ziua în care ar urma să fie votată moțiunea de cenzură va fi luată săptămâna viitoare, de către noua conducere a PSD, care va fi aleasă la Congresul de sâmbătă. „Marți vom anunța data la care se va vota această moțiune. Vom decide acestă dată. Va exista un CEX cu noua denumire validată de Congres, marți sau cel târziu miercuri care va decide în numele noii conduceri”, a declarat Lucian Romașcanu.

Ce conține sesizarea Guvernului depusă la CCR

Șeful cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus vineri, în numele Guvernului, o sesizare la Curtea Constituțională pentru un conflict de natură constituțională între Parlament și Guvern, în legătură cu depunerea unei moțiuni de cenzură în sesiune parlamentară extraordinară.

Guvernul contestă procedura și susține că este o moțiune poate fi depusă doar în sesiunea ordinară, care începe la 1 septembrie. De asemenea, executivul consideră că este neconstituțional ca o moțiune să fie depusă în sesiune extraordinară și să fie votată în sesiunea ordinară.

Dancă: PSD e un partid de piromani

„Cerem PSD să amâne votul după pronunțare”, a spus Ionel Dancă, după depunerea sesizării la CCR. Ionel Dancă a acuzat PSD că vrea să lase țara fără guvern într-o perioadă în care România se confruntă cu pandemia și cu criza economică.

„PSD e un partid de piromani. Dau foc la țară și se uită cum guvernul, pe post de pompier, trebuie să stingă incendiul. Cui i-ar folosi ca țara să nu aibă un guvern cu funcții depline în condițiile în care pandemia nu s-a terminat.”, a declarat șeful cancelariei prim-ministrului.

Trebuie să amințim că moțiunea de cenzură depusă luni de PSD în Parlament și semnată de 205 parlamentari a fost citită joi în Plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților. Moțiunea se numește „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată” și va fi votată cel mai probabil după 1 septembrie.

author avatar
Andreea Vlad
193 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger