AcasăPoliticaLOVITURĂ pentru profesori! Liberalii se gândesc să le "umble" la venituri, iar...

LOVITURĂ pentru profesori! Liberalii se gândesc să le „umble” la venituri, iar noua condiţie i-ar putea REVOLTA

profesoriiLOVITURĂ pentru profesori! Liberalii se gândesc să le "umble" la venituri, iar noua condiţie i-ar putea REVOLTA

Lovitură pentru profesori! Guvernul se gândeşte să-i plătească în funcţie de performanţe, adică direct proporţional cu rezultatele elevilor lor.

Anunţul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. „Există posibilitatea să introducem poate o componentă salarială de motivare în funcție de performanță, prin PNRR”, a declarat Cîmpeanu la finalul ședinței de guvern de astăzi.

Oficialul a vorbit despre o mobilizare bună a profesorilor din România în contextul pandemiei COVID-19, față de cea a cadrelor didactice din statele cu rezultate peste ale noastre.

El a explicat că în costul standard per elev componenta destinată salariilor s-a dublat în ultimii patru ani, din 2016 până în 2020, de la 3.024 de lei la 6.111 lei.

În acelaşi timp, componenta destinată tuturor cheltuielilor de funcţionare a şcolilor, cheltuieli materiale, de la energie electrică, alimentare cu apă curentă, acolo unde există, încălzire, cheltuieli cu substanţe de igienă, cheltuieli cu substanţe de protecţie anti-COVID, mai nou, cheltuieli de pregătire profesională, în 2016 erau 321 de lei per elev, iar acum sunt 386 de lei per elev.

Ministrul crede că profesorii vor fi şi mai motivaţi

Sorin Cîmpeanu a precizat scă există posibilitatea introducerii unei „componente salariale de motivare” pentru cadrele didactice.

Potrivit acestuia, sunt analizate „multiple variante” întrucât cadrele didactice din România au făcut eforturi pentru ca procesul de învăţământ să continue.

Profesorii din România au făcut faţă cât se poate de bine, în condiţiile în care sisteme de educaţie recunoscute ca fiind mai avansate ca cel din România au avut dificultăţi în a convinge cadrele didactice să se implice în predarea online fără echipamente, fără o instruire specifică.

În România cadrele didactice au făcut eforturi fiecare cum s-a priceput mai bine pentru ca procesul de învăţământ să continue„, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Cîmpeanu a precizat că joi vor exista consultări cu sindicatele din educaţie, cu asociaţiile de studenți, cu Consiliul Naţional al Elevilor, cu Consiliul Naţional al Rectorilor, cu reprezentanții părinților, urmând să se discute inclusiv despre salarizarea cadrelor didactice.

author avatar
Andrei Ștefan
650 afisari

2 COMENTARII

  1. Actualii guvernanti sant ceva de cosmar ! Vin cu aceasta gogorita nerusinata ca motiv de taiere a veniturilor profesorilor, acum dupa ce o perioada atat de lunga de invatamant online, acolo unde a fost posibil, uitand ca cea mai mare parte a elevilor nu au avut nici macar aceasta posibilitate, din motivele stiute ( lipsa tablete, lipsa telefon, lipsa calculator si peste toate , lipsa curentului electric in f. multe cazuri ) !!! Mare blestem pe capul nostru aceste guverne dragi chiriasului de la Cotroceni ! Inventeaza orice, doar ca sa TAIE ! Atata, doar atata pot acesti indivizi ! Rusine !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger