AcasăPoliticaAUR, lovitura anului! Adrian Thiess, noul consilier al partidului! / Surpriză, cine...

AUR, lovitura anului! Adrian Thiess, noul consilier al partidului! / Surpriză, cine intră în luptă pentru Cotroceni, nu este George Simion!

klaus iohannisLovitură în politică! Un celebru om de afaceri, apropriat lui Iohannis, a sărit în barca partidului AUR

Klaus Iohannis se află la jumătatea celui de-al doilea mandat de președinte al României și deja se pregătesc strategiile pentru numirea unui nou șef de stat. În spatele ușilor închise, liderii celor mai importante partide politice știu deja cu cine vor ataca Palatul Cotroceni.

De exemplu, AUR și-a propus să-l arunce în luptă pe Călin Georgescu. Inițial, el era propunerea partidului  pentru funcția de premier, iar azi iată-l pregătit să intre în cursă în alegerile prezidențiale.

Pentru a-și atinge obiectivul, cei de la AUR au nevoie de o strategie politică bine pusă la punct și abia aici vine marea „bombă” detonată la începutul anului. Adrian Thiess este noul consilier politic al partidului, strategul din spatele campaniei de imagine demarate la începutul anului de liderii AUR.

Potrivit evz.ro, George Simion a confirmat cooptarea lui Adrian Thiess în tabăra AUR.

În 2014, Adrian Thiess era lângă Iohannis

Adrian Thiess s-a remarcat în România ca un om de afaceri prosper, care a investit în mai multe domenii de activitate. Are o mare influenţă și în zona politicului, fiind consilierul personal al lui Ion Iliescu până în anul 2001.

Thiess a coordonat campania electorală a lui Sorin Oprescu pentru Primăria Capitalei în 2008 şi a fost unul dintre oamenii importanţi în succesul lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din anul 2014.

Legăturile cu Rusia

Se pare că Thiess și Georgescu ar fi avut o primă întâlnire fructuoasă, în care și-au descoperit și un numitor comun – simpatia față de Rusia și regimul lui Vladimir Putin. De altfel, Călin Georgescu nu și-a ascuns niciodată simpatiile pro-ruse și admirația față de liderul de la Kremlin. La schimb, mass-media moscovită îi alocă spații generoase și articole laudative noului prezidențiabil AUR.

În schimb, Adrian Thiess aduce know-how-ul politic și relațiile din lumea afacerilor, a politicii, dar și a serviciilor de „intelligence”.

author avatar
Andreea Vlad