AcasăPoliticaLovitură dură pentru PNL. A plecat unul dintre greii partidului. Demisie în...

Lovitură dură pentru PNL. A plecat unul dintre greii partidului. Demisie în direct

Cezar Preda, după patru mandate consecutive de parlamentar a luat decizia de a se retrage.

Deputatul a afirmat, luni seară, la postul Realitatea Plus că a decis să nu mai candideze la următoarele alegeri parlamentare.

El a mai spus că această decizie i-a fost comunicată direct premierului Ludovic Orban cu o zi înainte.

De ce a demisionat Cezar Preda

Deputatul liberal este la al patrulea mandat, fiind membru în Camera Deputaților în ultimii 16 ani, din 2004 până în acest an. A fost deputat de Buzău între 2004 și 2016, ales apoi în 2016 ca deputat de Dâmbovița, pe listele PNL.
„Nu-mi doresc să mai candidez. Sunt de două decenii la vârful politicii. E momentul să vină oamenii tineri. Am vorbit cu premierul, i-am spus că am proiectul meu. E un proiect care depinde de succesul partidului meu”, a explicat deputatul.

Cezar Preda nu este la prima demisie, dar s-a răzgândit

Deputatul PNL de Dâmboviţa, Cezar Preda, şi-a mai anunțat în urmă cu doi ani , într-o conferinţă de presă la Târgovişte, retragerea din viaţa politică. Acesta a spus că nu va mai candida pentru un nou mandat de parlamentar pentru că va ieşi la pensie.

„Eu am muncit cu drag în politica asta. Am şi greşit foarte mult, dar greşelile mele nu au fost greşeli pe care le conştientizam în momentul în care le-am făcut”, a spus atunci Preda.  Întrebat de jurnalişti dacă PNL este partidul lui, Cezar Preda a spus:„ PNL este partidul meu, prin fuziune”.

„Când am spus că sunt la ultimul mandat este ceea ce cred eu că trebuie să fac acum. Şi nu-i vorba de Dâmboviţa, n-am venit să plec aici, ci am venit să îmi fac treaba. Cred că pot să mă duc şi la pensie. Acum vă spun că nu intenţionez să mai candidez. Împlinesc anii de pensie. Cred că pot să fac şi alte lucruri (…). Eu nu doresc să candidez pentru vreun post. Eu sunt parlamentar, aşa cum se spune în politica românească, la ultimul mandat. Îmi ajunge”, a adăugat parlamentarul liberal.

Cezar Preda are 61 de ani și a intrat în politică în Partidul Democrat, în 1999, în timpul președinției lui Petre Roman. A devenit membru PNL în februarie 2005, după fuziunea celor două partide PNL și PD.

A condus filiala PDL Buzău peste 10 ani, din 2001 până în 2014. A fost vicepreședinte al Partidului Democrat, apoi vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal, și, din 2014, al PNL.

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
669 afisari

3 COMENTARII

  1. Un gest nobil. Eu am zis ca 10-15 ani ajung in politica dar poti sa ramai si 20 daca faci politica de performanta. Apoi te retragi pt ca plictisești teribil si blochezi initiativa, ma refer la Petrov de 34 de ani, Roman 31,draga Stolo 33,varu Jan 31 etc.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger