AcasăPoliticaLovitură dură pentru Nicușor Dan! Biroul Electoral Central i-a respins o importantă...

Lovitură dură pentru Nicușor Dan! Biroul Electoral Central i-a respins o importantă cerere

Lovitură dură pentru Nicușor Dan! Biroul Electoral Central i-a respins o importantă cerereLovitură dură pentru Nicușor Dan! Biroul Electoral Central i-a respins o importantă cerere

Candidatul independent la Primăria Capitalei Nicușor Dan a primit o lovitură dură din partea Biroului Electoral Central care a anunțat vineri seara că i-a respins cererea de înscriere a semnului electoral.

Cantidatul independet Nicușor Dan este susținut în cursa pentru Primăria Municipiului București de către PNL și USR-PLUS.

Cererea de înscriere a însemnului electoral fusese depusă vineri, în aceeași zi în BEC a anunșat că i-o respinge.

BEC îi respinge lui Nicușor Dan cererea pentru însemnul electoral

Însă Biroul Electoral Central nu motivează de ce a respins semnul electoral al candidatului, totuși, un posibil motiv ar putea fi faptul că Nicușor Dan este candidat independent, și nu formațiune politică.

Astfel, numele lui Nicușor Dan va figura simplu pe buletinul de vot de la alegerile locale 2020 din București, neavând niciun fel de alte sigle sau însemne.

De asemenea, BEC a emis hotărâri asemănătoare şi în ceea ce privește respingerea cererilor de înregistrare ale semnelor electorale ale candidaţilor independenţi Dan Cristian Popescu, Gheorghe Man şi, respectiv, Lucian-Tiberiu Bodea la alegerile locale.

Cursa pentru alegerile locale a început

Partidele politice au intrat în linie dreaptă în cursa pentru alegerile locale.

Printr-o lege adoptată de Parlament, data de 27 septembrie a fost stabilită ca dată de desfăşurare a alegerilor locale.

Potrivit proiectului, pe data de 27 septembrie vor avea loc alegerile pentru consiliile locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, precum şi pentru primari, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, precum şi pentru primarul general al municipiului Bucureşti, consiliile judeţene, precum şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene.

În acest context, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut peste 9,5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară ca să cumpere măști pentru alegerile locale. Măștile de protecție vor fi distribuite exclusiv membrilor secțiilor de votare și operatorilor, românii care vor veni să voteze fiind obligați să se protejeze din banii lor.

În timp ce achiziția și distribuția măștilor pentru bătrâni și persoane cu situație materială dificilă bat pasul pe loc, ministrul Sănătății a inițiat un proiect de hotărâre de Guvern pentru a cumpăra măști pentru secțiile de votare. Astfel, acesta a cerut suplimentarea bugetului pe anul 2020 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului cu suma de 9.538 mii lei, destinată rezervei pentru situații speciale a Ministerului Sănătății.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
284 afisari

4 COMENTARII

  1. Și în ce consta semnul electoral? Cumva omulețul lui Gopo cu degetul în nas sau vreo schelă de sondă de foraj petrolier?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger