AcasăPoliticaLovitură dură pentru cei cu pensii „nesimțite”. Cine sunt „specialii” care pierd...

Lovitură dură pentru cei cu pensii „nesimțite”. Cine sunt „specialii” care pierd mii de euro după impozitare. Nume grele pe listă!

După ce anul trecut, prin decembrie, Parlamentul României vota o lege similară, iată că acum aleșii neamului și-au dat iarăși mâna pentru a „rezolva” chestiunea pensiilor speciale. Impozitarea lor rămâne, însă, o poveste cu final necunoscut…

Astfel, cei aproape 10.000 de beneficiari ai pensiilor speciale, adică mai mari de 7.000 de lei, vor avea venituri serios „avariate” față de cât primesc în prezent.

Impozitarea pensiilor speciale, la vot în Camera Deputaților

Proiectul de lege a trecut ajuns deja pe masa Camerei Deputaților, for decizional.

În proiect se arată că suma care depășește pragul de 7.000 le lei se va impozita cu 85%.

Membrii Comisiei de buget-finanțe din Camera Deputaților au decis astfel:

  • pensiile speciale cuprinse între 2.000 şi 7.000 de lei vor fi impozitate cu 10%
  • pensiile speciale de peste 7.000 de lei vor fi taxate cu 85%.

Prin această lege, după ce va intra în vigoare, mai mulți politicieni, dar și membri ai Curții Constituționale vor primi pensie diminuată.

Cine sunt „specialii” care vor avea pensia diminuată

Astfel, Valer Dornean, fost președinte al CCR,  pierde 22.000 lei pe lună din pensile speciale.

Dorneanu are două pensii și anume una de 322.220 de lei și alta, în calitate de fost parlamentar, de 74.424 de lei. Total: 396.644 de lei pe an.

De asemenea, Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, pierde 19.500 de lei din pensia specială. Din declarația de avere depusă la 24 mai 2019, reiese că statul român îi plătea lui Tudorel Toader, în 2018, când era ministru al Justiției, circa 780.000 de lei.

Astfel, ex-ministrul Justiției a încasat 364.621 lei din pensii, adică 30.000 de lei pe lună. Aplicând o tăiere de 85% din 23.000 de lei, rezultă că Toader pierde la pensie suma de 19.500 de lei

Fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, pierde numai 450 euro din pensia specială, fiind mai puțin afectat.

Petre Daea a avut, în 2018, o pensie de 39.666 de lei din sistemul de asigurări sociale. La aceasta se adaugă pensia specială, primită conform statutului deputaților și senatorilor, în valoarea de peste 111.000 de lei, potrivit agerpres.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
1.106 afisari

5 COMENTARII

  1. De ce sa nu se aplice si in Romania la toata categoriile profesionale legea publica de pensii(unica) care are la baza principiul contributivitatiii ????
    La fel ar trebui sa exista si legea publica unica de salarizare si sa dispara si legile speciale (nesimtite ) de salarizare !!!!
    Cum poti pretinde ca suntem un stat de drept cu legi speciale de pensii si legi speciale de salarizare (nesimtite) ????????

  2. circul asta ca le taie pensiile e grotesc . pensia ca definitie este doar pe contributivitate asa ca astia cu atata banet nu e pe contributii ,au avut tot felul de sporuri sau si au facut beneficii pe ultima suta dupa care au luat cica pensii!!!!!!basescu a denaturat si notiunea de pensie cand aintrodus dupa ce a distrus fondul de pensii toate ajutoarele sociale si ce a mai vrut el ca pensie!!!!!!!!!

  3. Saracii Dorneanu , Toader si Daea , le plangem de mila , cum sa traiasca ei ca noi , plebea ? De ce s-au mai sacrificat pentru imbuibati daca isi pierd avantajele ? De copiii nostri intereseaza pe cineva ca se culca nemancati ?

  4. Contribuție, băi, papagalilor, contributivitate este o barbarie, un cuvânt inventat, folosit de snobi, de proștii solemni.

  5. ORICUM BURGHEZIA COMUNISTA NU SE POATE STARPI DECAT PRINTR-O REVOLUTIE FIE EA SI DE CATIFEA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger