AcasăPoliticaLovitură după lovitură pentru premier! PSD a depus propria moțiune de cenzură...

Lovitură după lovitură pentru premier! PSD a depus propria moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

psdLovitură după lovitură pentru premier! PSD a depus propria moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

PSD a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, a anunțat vicepreședintele Sorin Grindeanu. Moțiunea depusă la Parlament are titlul „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”.

Social-democrații s-au angajat să își continue planurile, deși moțiunea depusă la începutul lunii septembrie de USR PLUS merge mai departe după decizia CCR privind sesizarea lui Florin Cîțu cu privire la existența unui conflict juridic între Guvern și Parlament.

”Ne așteptăm, în cel mai scurt timp, așa cum spune Constituția, să fie convocat BPR-ul, vom propune un program pentru citire și pentru vot, astfel încât în cel mai scurt timp acest guvern incompetent să plece acasă”, a declarat Sorin Grindeanu, imediat după depunerea moțiunii.

”Eu știu că lumea trebuie să respecte anumite reguli și legi. Înțeleg că CCR a hotărât în unanimitate că există conflict constituțional. În unanimitate! Astfel încât sesizarea Guvernului din acest punct de vedere a fost admisă. Totodată, vorbim de atâta timp despre asta, dacă CCR admite sesizarea Guvernului, PSD-ul va depune moțiune. Iată, asta am făcut!.

Cealaltă moțiune, în acest moment, are probleme! Pentru că există acest conflict. Deci, dacă mai vor ei să depună o moțiune după dezbaterea și votarea moțiunii noastre, nu e nicio problemă. Doar dacă acestă moțiune nu trece!”, a continuat el.

PSD cere anticipate

Sorin Grindeanu a mai declarat că se așteaptă ca moțiunea PSD să fie susținută de AUR și USR PLUS. „Ne așteptăm la același tratament, noi am spus că votăm moțiunea AUR – USR PLUS. Noi vedem o singură variantă: alegeri anticipate”, a precizat Grindeanu.

PSD, prin vocea lui Paul Stănescu, a transmis marți dimineață că vor depune moțiune împotriva Guvernului Cîțu, indiferent de decizia Curţii Constituţionale cu privire demersul similar iniţiat de USR PLUS şi AUR. USR-PLUS, la rândul său, anunța luni că va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide marți că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este neconstituţională.

author avatar
Andreea Vlad
333 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger