AcasăPoliticaLovitura de stat din Germania, între exagerare și regie nereușită

Lovitura de stat din Germania, între exagerare și regie nereușită

Au trecut câteva zile de la cel mai mare raid polițienesc din istoria Germaniei și numeroase indicii arată că avem de-a face fie cu o regie nereușită, fie cu o exagere a faptelor din partea anchetatorilor. Există semne de întrebare cu privire la arsenalul de arme al puciștilor care plănuiau să dea o lovitură de stat. Cu ce? Cu „teribilele” bricege elvețiene folosite la desfăcut conserve? Tonul afișat de presa de la Berlin lasă să se vadă indignarea unor jurnaliști care refuză să înghită pe nemestecate „pastila” autorităților cu privire la dejucarea unui plan ce viza o lovitură de stat armată.

Raidul polițienesc fără precedent continuă să facă valuri și e și normal. Nu în fiecare zi auzi că peste 3 000 de ofițeri au percheziționat aproape 200 de proprietăți într-o acțiune ce s-a soldat cu arestarea a 27 de persoane.

Dar întrebarea pe care și-o pun toți nemții este una singură – de fapt, ce au găsit anchetatorii în această operațiune la scară largă?

Ministerul de Interne refuză să facă publice datele

Potrivit Biroului de poliție criminală, au fost găsite arme în 50 din cele 150 de locații căutate, dar oamenii legii nu spun ce fel de arme. Presa germană întreabă dacă nu cumva Ministerul de Interne își bate joc de cetățeni ascunzând date esențiale, de interes public. „Și bâtele de baseball, și bricegele elvețiene sunt considerate arme”, punctează „Die Welt”. Asta fiindcă nimeni nu știe dacă autoritățile au găsit mitraliere, grenade sau alte arme, capabile să susțină în mod real o lovitură de stat armată.

Săptămânalul berlinez „Junge Freiheit” i-a trimis procurorului federal al Germaniei un set cuprinzător de întrebări despre ce arme au fost confiscate, dar nu a primit niciun răspuns. Având în vedere amploarea raidului și importanța pe care i-a acordat-o ministrul de Interne Nancy Faeser, se poate exclude faptul că autoritățile nu au o astfel de informație.

Potrivit „Die Welt”, care citează surse din anchetă, „arsenalul” găsit de polițiști este compus dintr-o singură armă de foc, câteva arme neletale (pistol de asomare și cu piper) și undeva la câteva mii de euro în numerar. Cam puțin pentru a putea forma un grup terorist, după cum remarcă și jurnaliștii.

„O isterie extrem de ciudată”

Dacă astfel s-au lucrurile, nu-i de mirare că îndoielile cresc în mass-media. Redactorul-șef al Cicero, Alexander Marguier, a scris pe Twitter: „Am vorbit cu o serie de colegi. La unison, s-a spus că totul li se pare complet exagerat”. Jurnalista Anna Schneider a completat: „O isterie extrem de ciudată punerea în scenă a acestui spectacol”. Și șeful de la „Politic” la ziarul „Bild”, Ralf Schuler, a scris că nu poate decât să spere că cei responsabili de acest raid fără precedent vor oferi și dovezi ale presupusei tentative de lovitură de stat.

Mass-media a fost informată despre aceste raiduri de ceva timp, dovadă că au ajuns cu aparatele de filmat la fața locului în același moment cu trupele de mascați ale Poliției. Cotidianul Neue Z Arrumrcher Zeitung (NZZ) a comentat: „Operațiunea istorică la scară largă și raportarea către mass-media care a însoțit echipele de intervenție ridică multe întrebări”. Autorul articolului a remarcat că „în Berlin se auzise de câteva zile că există în lucru o acțiune uriașă. Dar sprijinul mass-media în timpul raidurilor indică faptul că problema nu a fost atât de periculoasă, până la urmă. Totul pare mai degrabă un exercițiu politic de Relații Publice”.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.050 afisari

7 COMENTARII

  1. Nu va mai chinuiti,dle Cezar ,a fost o diversiune ordinara.Fritii de azi au invatat meserie de la tatucul lor Hitler.Ingrijorator e ca s-au gasit cretini cu ghiotura care sa ii creada.

  2. Nemții au devenit experți în farse și giumbușlucuri politice. Toată această punere în scenă are drept țintă AfD singurul partid de opoziție din Germanica. Iată că după faimosul puci de la berărie din 8-9 noiembrie 1923 în care au fost implicate vreo 2000 de persoane a apărut această mascarada cu 27 de persoane. După cum zicea meșterul Marx istoria se repetă prima data ca o tragedie, a doua oară ca o farsă!! La mai mare bre, nemților !

  3. E ceva pe care vor să-l lege, cu ață albă, de Rusia. E singura țintă a acestui caraghioslâc.

  4. Nu au reusit legionarii cu rebeliunea, desi erau multi si puternic inarmat, dar astia 50 de persoane. Nu ocupau nici lifturile de la sediile, presupus , ocupabile. Nu a reusit nici Walkirya , cu ofiteri de rang mare. Cu oameni inarmati , care pregateau de mult actiunea. 27 de oameni arestati. Ingrozitor! Ce lovitura a politiei.

  5. Astia or fi ca alte servicii secrete. Care vad dusmani peste tot. Dar dusmanii din politica, care distrug tara, sunt de nevazut. Nu sunt invizibili, doar de nevazut.

  6. Scenariu și reacții identice cu ” asaltul Capitoliului ” Deci aceeași scenariști….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger