AcasăPoliticaLOVITURĂ cu moţiunea de cenzură: tabăra Cîțu a câştigat! Ce se întâmplă...

LOVITURĂ cu moţiunea de cenzură: tabăra Cîțu a câştigat! Ce se întâmplă peste 2 săptămâni?

parlament-motiune de cenzuraLOVITURĂ cu moţiunea de cenzură: tabăra Cîțu a câştigat! Ce se întâmplă peste 2 săptămâni?

Cu 9 voturi pentru trimiterea moţiunii de cenzură la Comisia de statut pentru analiză, votul se amână cu două săptămâni, la solisitarea taberei Cîţu.

Aşadar, şedința Birourilor Permanente ale Parlamentului a fost amânată luni, pentru a treia oară. Susţinătorii lui Cîțu au cerut amânarea deciziei privind calendarul moțiunii pentru a se verifica legalitatea semnăturilor.

Ce au anunţat liberalii?

Deputatul PNL Florin Roman a anunțat amânarea stabilirii calendarului moțiunii de cenzură, la ieșirea din ședința Birourilor permanente reunite.

Votul a fost de 9 la 7, așa că nu mai există moțiune cel puțin două săptămâni”, a declarat deputatul liberal, vicepreședinte în Biroul permanent al Camerei.

Acesta a negat că ar fi sunat parlamentari din AUR în legătură cu moțiunea. „Am fost sunat, nu am sunat pe nimeni din AUR”, a răspuns Roman la întrebarea jurnaliștilor, adăugând și că nu a promis nicio funcție, așa cum a declarat liderul AUR George Simion.

Liberalii cer amânarea deciziei privind moțiunea cu două săptămâni pentru verificarea legalității semnăturilor.

În considerarea aspectelor procedurale sesizate mai sus și neconforme cu Constitutia si cu prevederile regulamentare pentru exercitarea unei moțiuni de cenzură, solicităm Birourilor permanente reunite acordarea unui termen de 2 săptămâni pentru verificarea îndeplinirii conditiilor ad validitate ale moțiunii de cenzură depuse de senatori și deputati USR și AUR.

Solicităm ca verificarea numărului minim necesar de semnături, precum și a autenticității semnăturilor inițiatorilor prin metoda comparării semnăturilor inițiatorilor din lista de semnături anexată moțiunii de cenzură cu semnătura acelorași parlamentari de pe alte înscrisuri, precum lista de prezență la ședintele de plen/ plen reunit/ comisii”, se mai arată în document, potrivit hotnews.

PSD s-a retras, AUR „face spume”

Nu a fost stabilit însă nici calendarul pentru moțiune, din lipsă de cvorum, după ce social-democrații s-au retras. În urma deciziei Birourilor Permanente de luni, moțiunea nu va fi citită în Plen, așa cum prevede regulamentul, în termen de 5 zile.

Mai mare trădare ca asta nu există! O moțiune de cenzură pe care nu suntem lăsați să o înaintăm… PSD-ul va ieși acum cu o moțiune diferită, doar ca să se joace de-a moțiunile.

Moțiunea de cenzură este suspendată până când ajunge Florin Cîțu președinte PNL. Încalcă Constituția, încalcă orice. Ne acuzau că sunt semnături false? Uitați, toți parlamentarii sunt aici, în spatele meu.

Ce să le spunem românilor care ne-au trimis în Parlament? Nici măcar moțiuni de cenzură nu avem voie să depunem, pentru că este o coaliție monstruoasă la conducerea României, reprezentată de peste trei sferturi din Parlament. Orice am depune este blocat de monstruoasa coaliție care conduce România.

Au de dat explicații serioase domnii de la PSD pentru părăsirea sălii. Și noi o să stăm calmi, pentru că suntem partidul care arată acest blat întregii țări!”, a declarat George Simion.

 

author avatar
Andrei Ștefan
322 afisari

3 COMENTARII

  1. PSD asteapta 2024 , pana atunci se pun liberalii pe picioare si ciuma rosie iar pierde alegerile , c-asa e-n tenis …..

  2. Nu tabara catu matu a castigat, ci partea din sistem care il sustine si nu il vrea dus de la butoane. Catu matu este cantitate neglijabila, un nimeni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger