AcasăPoliticaLocalele, pregătirea furtului la parlamentare

Localele, pregătirea furtului la parlamentare

Scandalul este în toi. În a treia zi de la închiderea urnelor încă nu se știe cine a câștigat la Primăria Sectorului 1. Și nu este singurul loc din țară unde procesele verbale semnate de reprezentanții partidelor indică ceva, iar datele vărsate pe site, altceva. În egală măsură, nu este singurul loc de unde aceleași procese verbale au plecat cu un conținut, iar la Biroul Electoral au ajuns cu un altul. Este aceeași hoție generalizată, ca a ospătarilor de pe vremuri care întorceau buclele cifrelor din condei de ieșea 5 din 3, 8 din 3 sau 9 din trei.

O caracterizează gălăgia cu scopul de a pune presiune

E greu să mă convingă cineva că nu avem de-a face cu un furt. Erori de calcul, după cum se încearcă acum să se îmbrace hoția cu alte straie? Terminați cu prostiile! Dacă tastezi 2 plus 2, pe orice calculator, nu are cum să dea 11. Chiar și dacă aduni de mână, pe hârtie, tot 4 dă, nu 11. Și atunci, care este eroarea?

Unde dispar voturile?

S-ar fi încurcat niște rezultate, încearcă să se justifice unii și alții. Partidul România Mare, nu mai știu pe unde în țară, a avut 140 și ceva de voturi. Numărate de toți și recunoscute. Pe procesul verbal depus la Biroul Electoral, însă, scrie negru pe alb: 1 vot. Și restul? Unde a dispărut diferența? Nu se pune problema că voturile nu au fost luate în calcul, căci numărul de votanți corespunde cu numărul total de voturi din saci. Este limpede că au ajuns la alte partide, fie profitând de neatenția celorlalți, fie de comun acord. Partidele pot fi prietene după scrutinul electoral, în vreo alianță, dar nu în ziua alegerilor, când fiecare caută să strângă cât mai mult. Indiferent cum și indiferent cât.

Dan Tudorache nu renunță la renumărarea voturilor

Chiar și de la cel cu care a doua zi face o convenție să se coalizeze la următoarele alegeri. Într-o altă localitate, un candidat USR s-a trezit că nu are niciun vot. Nu este exclus să nu-l fi vrut nimeni, dar nici măcar votul lui nu a mai apărut. Și nici ale familiei sau al unor prieteni care îl susțineau. Nu se adunau multe, vreo 40. Eliminând la maximum, tot ar fi trebuit să figureze cu cel puțin 5 voturi. Unde sunt? Greu de crezut că filiala locală a partidului nu l-a mai vrut, iar familia l-a renegat și s-a răzgândit.

Gogoașa cu „voința poporului”

Seamănă tot mai mult cu alegerile europarlamentare, unde furtul a fost total. În comune sărace, cu neștiutori de carte, ne-am trezit cu cetățeni care, în fața urnelor, și-au descoperit trăiri și simțăminte neomarxiste, progresiste, cu drag față de căsătoria între persoane de același sex și urând familia tradițională. Victoria USR a fost pe măsura votului, dar nimeni nu s-a întrebat cum de s-a ajuns la performanța asta. Toată lumea a înghiți gălușca aruncată, că poporul e suveran și că nu contează decât voința lui. Mie mi se pare, însă, că voința STS este mai presus de cea a poporului.

USR locul întâi la provocarea de turbulențe politice

Și așa va rămâne până când un  individ curajos va hotărî că instituția nu are ce să caute în secțiile de votare, alegerile fiind o chestiune civilă, nu militară. Nu dacă, ci cât a fost STS implicat în alegerile locale nu știu. De ce nu m-aș gândi, cunoscându-i antecedentele? Știu că nu există probe, dar nici bănuielile nu le poate risipi. Făcând parte din instituțiile de forță ale statului, e situat de partea sistemului, nu a partidelor mici, care se chinuie să supraviețuiscă. Și nici de partea partidelor incomode nu are cum să fie.

Alegeri libere. Când?

Încrâncenarea Clotildei Arman, în bătălia pentru Sectorul 1, bate la ochi. Cere anchete, cere arestarea lui Dan Tudorache, dă dispoziții și emite ordine după mintea ei îmbâcsită de învățăturile lui Soros. Este convinsă că a fost furată la voturi, dar nu e de acord cu renumărarea acestora. Ar fi cea mai simplă cale pentru aflarea adevărului. Nici Dan Barna, șeful ei politic, nu vrea renumărare. Iar Ludovic Orban, nici atât. Mecanismul nu mi se pare greu de descifrat. Nici Biroul Electoral Central nu va aproba renumărarea, este al Sistemului și Sitemul nu e de acord. Nu trebuie să apară nimic la suprafață din dedesubturile afacerii, căci alegerile au fost și sunt o afacere.

Orban poate fi acuzat de organizarea unor alegeri incorecte

Și încă una de proporții, cu fraude pe măsură. Alegerile locale sunt doar pregătirea pentru furtul cu care ne vom confrunta la parlamentare, unde miza este imensă. De ele depinde luarea în stăpânire a Parlamentului, prin anihilarea sau punerea la colț a PSD și a aliaților lui. PNL, în ciuda vorbelor aruncate pe piață că ar fi câștigat la locale, a văzut că PSD nu poate fi înfrânt, fiind un partid puternic. Pe mână cu USR, de fapt, cel mai perfid și mai periculos partid, PNL nu va face rabat de la nicio coțcărie pentru a prelua controlul total pe scena politică. Înmulțiți numărul total al secțiilor de votare cu 40 de voturi fraudate în fiecare și veți avea tabloul complet al ceea ce, în naivitatea noastră, vom numi alegeri libere.

author avatar
Valentin Boeru
2.163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger