AcasăPoliticaLiviu Dragnea a declanșat cea mai „grea” tiradă la adresa lui Iohannis

Liviu Dragnea a declanșat cea mai „grea” tiradă la adresa lui Iohannis

Liviu DragneaLiviu Dragnea a declanșat cea mai „grea” tiradă la adresa lui Iohannis

Liviu Dragnea a fost nemilos cu șeful statului în primul său interviu acordat după ce a părăsit Penitenciarul Rahova. Fostul lider PSD îl consideră pe Klaus Iohannis „răul suprem” având ca principal obiectiv să predea România bucată cu bucată.

Acesta susține că Iohannis, ajutat de PSD, coordonează o structură de guvernare cu obiective majore, potrivite intereselor proprii. Liviu Dragnea a ieșit la atac asupra conducerii PSD, pe care o acuză de colaborare cu președintele Klaus Iohannis.

„Ce văd eu acum, după ce am ieşit, vedeam şi acolo ce este acum în România este o dictatură a lui Iohannis. E vizibilă cu ochiul liber pentru orice om informat şi de bună credinţă şi care are puterea să creadă asta, chiar dacă a votat cu el sau a votat cu cei de la guvernare. Şi se manifestă în felul ăsta. Există această structură de guvernare coordonată de Iohannis, ajutată de PSD coordonat şi el de Iohannis, care au câteva obiective majore.

Primul obiectiv – pentru că datorită, sau din cauza, pentru noi e din cauza, pentru ei e datorită – datorită căruia ei în continuare sunt protejaţi şi anume să predea România, cum să spun, bucată cu bucată., companie cu companie, teren cu teren, firmă cu firmă, domeniu cu domeniu. Alt obiectiv în reprezintă, pentru Guvern în ansamblu, cum să ia comisioane din ce în ce mai grase pe nişte sume uriaşe cheltuite, nedând până în ziua de astăzi nicio explicaţie ce s-a făcut cu zecile de miliarde de euro pe care România i-a împrumutat în aceşti ani”, a declarat Liviu Dragnea la Realitatea Plus.

PSD, „blat” cu Iohannis

Dragnea a făcut referire şi la faptul că, în opinia sa, între cei care guvernează acum şi PSD nu este mare diferenţă. Acesta acuză, de asemenea, că PSD e predat total la Iohannis de către actuala conducere. „PSD e complice, prin acţiunile conducerii, la jaful naţional care se întâmplă în România de aproape doi ani de zile. PSD e complice, prin modul de acţiune al conducerii, la tot acest dezastru economic şi la viaţa din ce în ce mai rea pe care o au românii. PSD e complice la faptul că resursele noastre sunt din ce în ce mai mult drenate în afară”, mărturisește Liviu Dragnea.

Iohannis este răul suprem

Pentru Iohannis, obiectivul este de protecţie personală, consideră fostul social-democrat. „Domnul dictator Iohannis, care este răul suprem în această arhitectură. Şi lui îi este teamă că, după ce nu va mai fi preşedinte, îl leagă. Îl leagă, că poate după ce nu mai e preşedinte nu se mai muşamalizează nişte… Cîţu l-a schimbat pe Stelică de la Justiţie, care oricum el nu avea alt obiectiv decât desfiinţarea SIIJ-ului – poate discutăm ce înseamnă SIIJ; să înţeleagă şi oamenii – ca Stelică de la Justiţie să nu facă propuneri care să nu fie controlabile de către Iohannis, să fie controlabile de către ei.

Ăsta a fost principalul obiectiv al lui Iohannis şi pentru asta merge cu Cîţu până în pânzele albe. În acelaşi timp, de câteva luni de zile, toată lumea asistă la acest circ PNL – USR – PSD. România nu e nicăieri aici, în circul ăsta, românii nu sunt nicăieri în circul ăsta. Diferenţa între PSD şi ceilalţi este că PSD-ul strigă la ambasade – ”Dacă ne alegeţi pe noi, noi vă dăm şi mai mult decât vă dau ăştia”, adică în sensul ăsta”, a mai spus Dragnea.

author avatar
Andreea Vlad