AcasăPoliticaLiviu Dragnea a aruncat grenada: SRI i-ar fi blocat ascensiunea în Guvern!

Liviu Dragnea a aruncat grenada: SRI i-ar fi blocat ascensiunea în Guvern!

dragnea liviuLiviu Dragnea a aruncat grenada: SRI i-ar fi blocat ascensiunea în Guvern!

Liviu Dragnea a povestit cum Ponta i-a spus că nu poate să facă parte din Guvern, pentru că SRI nu este de acord. Fostul lider al social-democraţilor susţine că însuşi Maior i-ar fi spus asta, la telefon.

Aşadar, ex-preşedintele PSD acuză că ascensiunea sa în Guvern ar fi fost blocată de servicii.

Dragnea, interzis la postul de ministru

Când era Ponta prim-ministru, nu era acceptat niciun membru în Guvern dacă nu exista permisiunea de la SRI. Primul care a aflat de lucrul asta, în afara lor, am fost eu, în 2012″, a declarat Liviu Dragnea.

Întrebat dacă i-a spus Ponta că nu poate intră în Guvern, Liviu Dragnea a replicat: „Da. Sub motive că nu pot să fiu și secretar general, și ministru… Nu stăteau în picioare.”

A două zi, luni, am plecat împreună spre București, eram la Valea Prahovei, eram la volan, cu mășină mea, el în dreapta și mi-a zis că trebuie să înțeleg că nu pot să intru în Guvern pentru că i-a spus SRI-ul că nu am cum să intru.

Ca să ma convingă, l-a sunat pe Maior și mi l-a dat la telefon”, a mai spus Dragnea, la postul Realitatea Plus.

Vrea suspendarea lui Iohannis

Fostul șef al PSD a vorbit despre suspendarea din funcție a lui Klaus Iohannis. În opinia lui Liviu Dragnea, în actuala criză, suspendarea președintelui Iohannis înseamnă că „tăiam raul de la rădăcină.

Tăriceanu nu a vrut să-l suspende. Eu am vrut să-l suspendăm pe Iohannis înainte de a se formă guvernul. Nu pot să știu motivele reale. S-a ajuns în situația în care a făcut guvernul după anul nou.

Din fericire, în această țară orice se poate rezolva, încă. Potențialul pe care îl are România este inimaginabil.

Ni se spune de 20 de ani că România e țară săracă, că românii sunt hoți, corupți, că trebuie să stea cu capul plecat și că trebuie să le dăm la străini tot. Încă se mai poate, România încă e bogată”, a mai zis Dragnea.

author avatar
Andrei Ștefan