AcasăPoliticaLista alimentelor la care ar urma să se reducă prețurile. Ciolacu: „Va...

Lista alimentelor la care ar urma să se reducă prețurile. Ciolacu: „Va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români” – VIDEO

La începutul ședinței de joi a Executivului, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că s-a promit deja un răspuns din partea marilor lanţuri de magazine la propunerea Guvernului privind reducerea preţurilor la alimentele de bază.

Șeful Guvernului a precizat că urmează să se finalizeze un acord în acest sens, în perioada următoare. Pe lista anunțată figurează, între altele, pâinea, laptele, brânzeturile, dar și carnea și ouăle.

Ciolacu: Am primit deja răspunsul marilor lanţuri de magazine

„Aş vrea să încep cu o veste bună, am primit deja răspunsul marilor lanţuri de magazine la propunerea noastră privind schema de reducerea a preţurilor la alimentele de bază şi vă pot spune că retailerii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate. Avem, astfel, toate condiţiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ şi aş dori să le mulţumesc pentru promptitudine şi pentru această abordare”, a declarat Ciolacu, joi la prânz, în startul ședinței de Guvern.

Conform precizărilor premierului, acest lucru înseamnă o „scădere garantată” a preţului la unele produse de bază din gama celor „indispensabile populaţiei”.

Pe listă figurează pâinea, laptele, dar și carnea

Ciolacu a enumerat apoi lista acestor produse alimentare de bază avute în vedere. „Aici ne referim la pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume şi fructe proaspete”, a declarat premierul.

Șeful Executivului a dat asigurări că această reducere nu va pune presiune pe producătorii români.

„Vreau să subliniez foarte clar, va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului şi al mediului privat”, a mai spus Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
211 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce presiune să se pună pe producătorii români în condițiile în care mai toate alimentele vin din import cu adaos de chimicale? Eventual să le dea statul mai multe subvenții (dacă le dă vreo una). Ce ipocrit este ciolacul.

  2. In primul rand, tigarile si spirtoasele trebuiesc ieftinite! Acolo se cheltuiesc cei mai multi bani, eu zilnic dau 50 de lei pe un pachet te tigari, o sticla de vin.
    Si Eminescu spunea: Daca bei, mori, dacă nu bei tot mori. Atunci bea ca să ştii de ce ai murit!

  3. pacostea romanilor sint marii retaileri care pun adaos si 1000 % in special cateii romani sefi de magazin care se intrec sa fie pe placul stapanilor .acum au doar voie 70 % aproape dublu, mare favor facu oamenilor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger