AcasăPoliticaLiderul UDMR aduce în discuție varianta alegerilor anticipate - VIDEO

Liderul UDMR aduce în discuție varianta alegerilor anticipate – VIDEO

În contextul crizei cu care se confruntă coaliția de guvernare și al recentelor plecări ale miniștrilor USR PLUS din Executivul condus de către Florin Cîțu, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a fost auzit vorbind, miercuri, despre varianta alegerilor anticipate.

”Un guvern minoritar PNL-UDMR este posibil, dar acest guvern va avea puteri limitate și se va interveni din extern, din Parlament, inclusiv din partea USR-PLUS. A doua variantă și aceasta ar fi cea mai bună, să refacem această coaliție de guvernare.

Sau a treia variantă: alegeri anticipate. La alegeri anticipate nu am ajuns în ultimii 30 de ani, dar asta nu înseamnă că nu se poate ajunge, atâta timp cât constituțional este posibil. Acestea sunt cele trei variante, altele nu există. Eu încerc să fiu cât se poate de realist și acestea sunt variantele. După congresele celor două partide sper să ne așezăm la masă, să discutăm cu calm”, a afirmat Kelemen Hunor, la Digi24, potrivit stiripesurse.ro.

Iohannis a semnat decretele

Declarațiile liderului UDMR vin în contextul în care miercuri în jurul prânzului s-a aflat de la Cotroceni că președintele a semnat decretele de desemnare a interimarilor la ministerele care avuseseră la conducere reprezentanții USR PLUS care au ales să demisioneze. Și că din Guvern fac parte doar miniștri ai PNL și UDMR.

Dar și după ce s-a aflat că joi a fost convocat plenul reunit al celor două Camere pentru citirea moțiunii de cenzură depuse de USR PLUS și AUR.

De altfel, la varianta alegerilor anticipate a făcut trimitere, în ultima perioadă, și liderul PSD Marcel Ciolacu. ”Voturile PSD nu sunt de vânzare! Toți trebuie să plece! Și Cîțu, dar și Barna!!! Toți au distrus România! Și apoi să mergem la anticipate!!!”, scrisese Ciolacu marți seară pe Facebook.

author avatar
Andrei Coman
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger