AcasăPoliticaLiderul PSD: ”Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri...

Liderul PSD: ”Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă!”/Ce le cere lui Orban și Dragu

Liderul PSD: ”Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă!”/Ce le cere lui Orban și Dragu (sursa foto: Facebook/Marcel ciolacu)

Decizia anunțată, recent, de la Palatul Victoria a generat o reacție la nivelul conducerii principalei formațiuni de opoziție, PSD. Astfel, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, le-a transmis un mesaj public președinților celor două Camere ale Legislativului. S-a întâmplat la o zi după ce moțiunea de cenzură a PSD-ului a trecut de votul din Parlament, iar Guvernul Cîțu a picat.

”Suspendarea internărilor și operațiilor pentru pacienții care nu sunt cazuri de urgență este o crimă! Iar efectele vor fi dramatice și pe termen lung: vorbim despre condamnarea la moarte cu premeditare a mii de români!”, acuză Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD aduce în atenție situația pacienților cu boli cronice, îndeosebi din sfera oncologică. ”N-a fost suficient că, de un an și jumătate încoace, zeci de mii de pacienții cronici, în special cei din zona de oncologie, n-au avut acces la tratamente sau diagnostic. Iar rezultatul a fost că 88% dintre bolnavii de cancer trataţi în România în 2019 au murit într-un singur an. Acum, au anulat, practic, dreptul la sănătate al tuturor românilor, drept prevăzut în Constituție!”, susține Marcel Ciolacu, într-un mesaj transmis miercuri pe Facebook.

În acest context, Ciolacu le cere președinților celor două Camere- Anca Dragu (Senat) și Ludovic Orban (Camera Deputaților) să facă, pe cât de repede posibil, o convocare.

Orban și Dragu, convocați urgent ședința conducerii Parlamentului ca să putem anula această decizie aberantă luată de Cîțu, în ultimele ore ale guvernării sale eșuate!”, cere Ciolacu.

Ce a anunțat Raed Arafat, de la Palatul Victoria

Pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19, secretarul de stat aflat la șefia Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat luni, 4 octombrie, la finalul ședinței de Guvern, decizia luată de oficiali.

”Nu vedem încă o tendinţă de plafonare sau o tendinţă de scădere, motiv pentru care şi după discuţiile bineînţeles cu colegii de la Ministerul Sănătăţii, analizele făcute la Centrul Naţional de Comandă şi Coordonare a Intervenţiei, discuţii cu mai mulţi manageri de spitale, suntem nevoiţi să emitem un ordin de 30 de zile, care prevede că începând cu data emiterii acestuia, managerii unităţilor sanitare publice cu paturi, dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenţii chirurgicale şi pentru alte tratamente şi investigaţii medicale, care nu reprezintă urgenţă şi care pot fi reprogramate. Vor face acest lucru managerii unităţilor sanitare publice”, a declarat Raed Arafat.

S-a precizat faptul că prevederile ”nu se aplică urgenţelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienţilor cu afecţiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă, care trebuie să se prezinte periodic pentru monitorizare, investigaţii sau tratament, astfel de proceduri medicale urmând să fie realizate în continuare în unităţile medicale publice.

104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger