AcasăPoliticaCiolacu, anunț de ultimă oră în privința moțiunii de cenzură. Mesaj pentru...

Ciolacu, anunț de ultimă oră în privința moțiunii de cenzură. Mesaj pentru Dan Barna și George Simion

Ciolacu, anunț de ultimă oră pe tema moțiunii de cenzură. Mesaj pentru Barna și Simion (foto: Facebook)

La o zi după ce a făcut public textul moțiunii de cenzură redactate de PSD, denumite ”STOP sărăciei, scumpirilor și penalilor! JOS GUVERNUL CÎȚU!”, dar pe care a anunțat că social-democrații o vor depune abia după ce vor avea cel puțin 234 de semnături, Marcel Ciolacu a transmis un mesaj.

Menit să ajungă în principal la doi dintre liderii USR PLUS și AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), formațiuni care la rândul lor flutură ideea moțiunii pe la ochii actualului premier Cîțu, pe care toate cele trei formațiuni politice au anunțat că îl vor plecat de la șefia Executivului.

”Invit oficial toate formațiunile politice și toți parlamentarii care își doresc înlăturarea actualului guvern să contribuie cu modificări sau completări la moțiunea propusă de PSD, având în vedere că aceasta este singura variantă care a fost prezentată public și care beneficiază de numărul de semnături necesar pentru inițierea procedurii parlamentare”, transmite Ciolacu.

Marcel Ciolacu: PSD va vota o eventuală moțiune de cenzură USR-AUR

Celor doi lideri – al USR PLUS și, respectiv, al AUR – le transmite deschiderea PSD-ului de a vota o eventuală moțiune pe care ar urma să o depună aceste două formațiuni, în cazuș în care vor strânge semnăturile pentru a o și depune.

”Le transmit domnilor Barna și Simion că miza cea mai importantă în acest moment NU este textul sau autorul moțiunii, ci VOTUL din Parlament care să determine căderea Guvernului Cîțu. Prin urmare, așa cum am spus aseară, PSD va vota o eventuală moțiune de cenzură USR-AUR dacă cele două partide vor avea semnăturile necesare pentru a fi depusă”, susține Ciolacu, vineri, în mesajul transmis pe Facebook.

”Oamenii au probleme majore care trebuie rezolvate”

Mai mult, liderul social-democrat să de înțeles că ar fi cazul ca această criză guvernamentală să se încheie cât mai curând posibil, pentru ca decidenții să se poată concentra pe adevăratele priorități – și anume problemele cu care se confruntă cetățenii.

”Fac un apel către toate partidele parlamentare să urgenteze procedurile constituționale pentru încheierea cât mai rapidă a acestei crize guvernamentale. Oamenii au probleme majore care trebuie rezolvate, nu vor ca politicienii să-și piardă vremea cu tot felul de crize politice repetate.

Prioritatea noastră trebuie să fie stoparea degradării accelerate a nivelului de trai, pe fondul creșterii masive a prețurilor la energie, alimente și medicamente. De aceea, este nevoie de instalarea cât mai rapidă a unui guvern legitim care să pună capăt dezastrului economic și social provocat de actuala echipă guvernamentală”, susține Ciolacu, în finalul mesajului său.

George Simion: Nu ne-am aliat și nu ne vom alia niciodată cu USR

Pe de altă parte, și George Simion a transmis, vineri, un mesaj cu referire la anunțata moțiune de cenzură menită să îl facă plecat pe Cîțu de la Palatul Victoria.

”Așa cum le-am promis românilor, premierul Cîțu cade. Numărătoarea inversă a acestei guvernări dezastruoase de la Palatul Victoria a început din momentul în care AUR a anunțat moțiunea de cenzură.

Vom face tot ce depinde de noi, vom trece peste orice bariere și vom acționa cu determinare pentru a le răspunde astfel românilor care ne cer de luni de zile să îi scăpăm de nenorocirea aceasta de premier care s-a înstăpânit la Palatul Victoria. Cîțu, fă-ți bagajele! Românii nu te mai vor!”, a scris Simion pe Facebook.

Într-un comentariu la această postare, Simion a mai ținut să precizeze următoarele:

”Ca să fie toți lămuriti: nu ne-am aliat și nu ne vom alia niciodată nici cu Usr. Singura alianță pe care o avem e cu românii iar românii ne cer să facem cu adevărat opoziție și să scăpăm Țara de Cîțu și toți miniștrii lui.

Cine vă zice altceva vrea să îl salveze pe Cîțu.”

600 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger