AcasăPoliticaLiderul deputaților PSD, după anunțul lui Cîțu: ”Această dată de 1 iunie...

Liderul deputaților PSD, după anunțul lui Cîțu: ”Această dată de 1 iunie este una menită…”

Liderul deputaților PSD, după anunțul lui Cîțu privind revenirea la normalitate: ”Această dată de 1 iunie este una menită...” (foto: Facebook/PSD)

S-a aflat cum se văd la nivelul PSD cele mai recente declarații ale șefului Guvernului, privind ”revenirea la normalitate” și data adusă în discuție de premier în cazul acestui deziderat.

Vestea e văzută cu îndoială la nivelul principalei formațiuni de opoziție, din câte reiese din spusele liderului deputaților PSD, Alfred Simonis.

”Orice veste de tipul acesta nu poate decât să sune foarte bine şi să ne bucurăm cu toţii. Evident că avem semne de întrebare şi îndoieli că lucrul acesta poate să se întâmple. Pentru că noi cerem deja de mai mult timp un plan gradual de ieşire din carantină sau de eliminare a restricţiilor (…). Dacă acest anunţ cu relaxarea de la 1 iunie este unul menit a calma spiritele în societate şi a-i calma pe cei care vor să facă proteste, pot să înţeleg, însă gândiţi-vă ce mare le va fi dezamăgirea dacă nu se va întâmpla ca de la 1 iunie să ieşim cu totul din această izolare”, a declarat Simonis, la RFI.

Ce legătură vede deputatul PSD cu Congresul PNL

Totodată, social-democratul a adus în discuție și o posibilă explicație pentru care s-a făcut acest anunț. Iar aceasta ține chiar de situația internă a PNL-ului, de ceva vreme aflându-se faptul că liberalii urmează să aibă un Congres, lunile viitoare, cel mai probabil în toamnă, la care premierul Cîțu a declarat deja că va candida.

Dacă mă întrebaţi pe mine, dar n-aş vrea să fiu ăla care e Gică-Contra de fiecare dată, această dată de 1 iunie este una menită pentru a câştiga domnul Cîţu liniştea de care are nevoie pentru a-şi pregăti Congresul în interiorul PNL şi a câştiga în societate liniştea, pentru că lucrurile au degenerat”.

Ce spunea premierul

Luni, Florin Cîțu a ieșit în fața presei, de la Palatul Victoria, pentru a anunța constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului, ”care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României”.

În acest context, șeful Guvernului spunea, referitor la campania de vaccinare, că ”sunt două luni foarte importante pentru noi, luna aprilie şi luna mai”.

Totodată, Cîțu a mai precizat, cu referire la comitetul în cauză: ”1 iunie este primul pas pe care îl văd. Repet, nu înseamnă o deschidere sută la sută, dar este primul pas şi trebuie pregătit. De aceea avem acest comitet interministerial în care sunt implicate toate ministerele, pentru că toată economia trebuie să fie implicată şi trebuie să vedem cum o duce după 1 iunie”.

244 afisari

2 COMENTARII

  1. Catule esti urat si prost!!Unde am mai auzit expresia asta??Din pacate asa si este.Si unde mai pui ca e si premierul Romaniei,pus de cine credeti????Un alt prost!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger