AcasăPoliticaGeorge Simion, atac de la tribuna Parlamentului: „Finlanda s-a opus aderării României...

George Simion, atac de la tribuna Parlamentului: „Finlanda s-a opus aderării României la Schengen” – VIDEO

Liderul AUR, șir de critici de la tribuna Parlamentului: „Intrarea țării noastre în Schengen mai interesează pe cineva?”/Ce a amintit despre Finlanda - VIDEO (sursa foto: captură video)

Deputații și-au întrerupt, miercuri, vacanța parlamentară, fiind convocați în ședință extraordinară.

Mai exact, Camera Deputaților a fost convocată în sesiune extraordinară, miercuri dimineață, pe ordinea de zi figurând ratificarea Protocoalelor de aderare a Republicii Finlanda şi a Regatului Suediei la Tratatul Atlanticului de Nord.

Printre aleșii neamului care au venit la Parlament s-a numărat și liderul AUR. Care a adus în atenție subiectul aderării României la Schengen. „Intrarea țării noastre în Schengen mai interesează pe cineva?”, a întrebat George Simion, de la tribuna Legislativului.

Simion: Obiectivul nostru ca popor l-a urmărit cineva?

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor a arătat cu degetul atât în direcția președintelui Iohannis, cât și a șefului Guvernului, Nicolae Ciucă, dar și a ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, despre acesta din urmă susținând că „lipsește cu desăvârșire”.

Nu știu dacă mai există cineva la Cotroceni, de 7-8 ani parcă nu se vede lucrul ăsta, înțeleg că avem un prim-ministru, îl cheamă Nicolae Ciucă, ministrul de Externe e sublim, dar lipsește cu desăvârșire. Ne-ați convocat astăzi, pe repede înainte, de pe-o zi pe alta, în Parlament pentru un vot formal, necondiționat, pentru o aderare binevenită a Finlandei și a Suediei la NATO, dar obiectivul nostru ca popor l-a urmărit cineva din structurile care ar trebui să reprezinte politica externă a României? Intrarea țării noastre în Schengen mai interesează pe cineva? Finlanda este unul dintre cei mai duri critici ai României și cel mai puternic contestatar a aderării României la Schengen”, a susținut Simion, miercuri, de la tribuna Parlamentului.

A dat exemplul dialogului Turcia-Suedia

Președintele AUR susține că românii au primit „basme” de la ministrul de Interne, cu trimitere la recentele declarații făcute de către liberalul Lucian Bode, cu privire la aderarea României la Schengen.

„Avem exemple de dialoguri directe (…) pragmatice între țări care sunt în NATO. De exemplu, am văzut dialogul dintre Turcia și Suedia din ultimele săptămâni. Noi la nivel de politică externă, în general la nivel de politică și de interes al națiunii române, nu contăm! Nu s-a pus nicio condiție! Și deși noi vom vota și participăm la această ședință – dragi colegi și dragi cetățeni ai României – trebuie să vă zic că trăim niște ani în care se rescrie istoria noastră, trăim niște ani în care liderii puternici luptă pentru națiunile lor. Și ceea ce primesc românii astăzi sunt niște basme povestite de către ministrul de Interne, despre faptul că aderarea țării noastre la Schengen este aproape o certitudine. Sper din suflet să ne regăsim interesul națiunii române”, a mai afirmat Simion.

Bode: „În luna septembrie ne propunem să…”

În ședinta de Guvern de miercurea trecută, din 13 iulie mai exact, ministrul Bode a anunțat ce discuții a avut la Praga, unde a participat la Consiliul informal Justiție și Afaceri Interne.

„În marja Consiliului Justiție și Afaceri Interne (…) am avut posibilitatea să am o întâlnire bilaterală cu doamna comisar Ylva Johansson, ocazie cu care i-am solicitat sprijin pentru urgentarea procesului de aderare a României la Spațiul Schengen. Vreau să spun, domnule prim-ministru, că suntem în etapa în care așteptăm realizarea unei evaluări voluntare, lucru pe care îl vom solicita cu ocazia primei reuniuni (…) la nivel tehnic. În luna septembrie ne propunem să realizăm, cu experții din statele membre, această evaluare voluntară, astfel încât la momentul octombrie 2022, prima reuniune a Consiliului JAI, să fim în măsură să prezentăm toate detaliile solicitate și să îndeplinim toate condițiile tehnice astfel încât decizia să fie una favorabilă României”, a spus Bode, de față cu premierul Ciucă și cu ceilalți miniștri aflați la ședința de la Palatul Victoria.

Șeful MAI a mai spus că „România îndeplinește condițiile tehnice de aderare la Spațiul Schengen”.

„Am încredere, domnule prim-ministru, că România se află pe drumul cel bun și că beneficiază, și în urma realizării obligațiilor asumate și în contextul securitar din regiune, arătând că securitatea frontierelor naționale și securitatea frontierelor Uniunii Europene este asigurată. Totodată, ne propunem ca, sub președinția cehă, să avem dosarul de extindere a spațiului Schengen aprobat și aici mă refer la cele trei țări, evident: Bulgaria, Croația și România, citindu-le în ordine alfabetică”, a mai spus Bode, în ședința de Guvern din 13 iulie.

1.740 afisari

28 COMENTARII

  1. Bravo George Simion ! Ai mare dreptate. Ucraina,Finlanda și alte țări europene și au bătut joc de români. Nu merita niciun ajutor. Forța AUR !

  2. Mai este vreun domeniu al vietii in care Romania,prin reprezentantii ei,sa aiba vreun cuvant de spus?Deloc,nici o silaba,nici macar o litera.

    • Ne mirăm ca proasta, doar va spus impostorul și vrăjmașul nr 1 al țări Sașu Werner, ca România este un stat eșuat, ce înseamnă asta, dacă nu bătaie de joc pe față, pt fiecare opincari care mai crede în clasa politica de azi

  3. Ce dracu nu va este clar: diferența dintre Turcia și Romania este similară cu cea dintre un fost mare imperiu și un fost mic pașalâc!

  4. Bravo George Simion ,Finlanda tara pedofililor si ipotentilor unde musulmanii fac regula ,au fost si sint impotriva romanilor si Romaniei ,NATO organizatie agresiva care a facut genocit in multe tari si care v a da socoteala in viitor Victorie pentru Rusia si aliatii lor impotriva Diavolului care distruge planeta

  5. Nu v-ati saturat de falsificatorii de AUR ARGINT si alte metale? Pe cand partidul TINICHEAUA IZMENARILOR?.//..hai sictir borfas de doi bani sluga securistilor Ghita-Ponta.ai auzit prietene? SIKTIR FARISEU DE CARTON

    • Bai individule, ca ne place, ca nu ne place, AUR este singurul partid care spune adevarurile incomode pentru politicienii de la putere si pentru cei imbatraniti deja in politica.

    • Sisilica esti dement, si degeaba iti spui „codruta si cucuveaua”, ca esti stiut ca singurul dement fara tratament!

    • Eu m, am scârbit de PNL usr și toți trotinetari sorosisti spălați pe creier, card SSI, au vândut dreptul pe, un blid de linte, înțelegi tu gustere globalist?

  6. Iohann daca se crede nato cu tara care o conduce si incaseaza salar , daca sub obladuirea lui a facut lege off shore pt gaz sa l dea la altii trebuie obligat sa bage si Romania in acest schengen daca nu sa ne scoata din ue ca e o minciuna!!

  7. Cât timp slugile umile ale UEssr vor fi la butoane, așa vom păți! Noi trebuie să-i bibilim pe ukrazovi, că așa e ordinul.

  8. Da iar prostanacii nostri nu stiu cum sa ratifice ei primii… Sa vina in cersatorie ca la sultan. Pana acum erau asa cu nasul pe sus de nu te puteai catara, acum asa i-a prins cacarea de parca ii ataca Stalin.

  9. Sa plateasca dublu 4% conditii de razboi nu ca pe pace. Noua n-a trebuit 60 de ani sa intram. Peste 10 ani sa intre.

  10. Tăntălăule, opoziția aderării României la spațiul Schengen vine din partea Olandei, nicidecum a Finlandei. Se termina ambele cu „… andei” dar sunt țări diferite. Cam complicat cu geografia asta, ca să nu spun cu incultura. Rămâne valabil, și pentru gestul tâmpit din Parlament, și pentru comentariile pe aceeași linie: „Somnul rațiunii naște monștri”

    • Mai pune tu mana pe lectura…
      Finlandia e prima care ne-a respins…
      Atât Guvernul, cât şi Parlamentul Finlanziei au declarat că cele două ţări (Bulgaria iend Ro) sunt prea corupte şi nu trăiesc conform principiilor statului de drept…

      Ministrul finlandez de Interne a respins afirmaţiile potrivit cărora poziţia Helsinki este legată de problema romilor est-europeni care vin să cerşească în oraşele finlandeze.

      În plus, oficialul a declarat că România şi Bulgaria au fost primite prea uşor în UE. Finlanda a afirmat anterior că este îngrijorată de faptul că cele două ţări nu vor putea securiza în mod corespunzător frontierele externe ale UE din cauza corupţiei.

      Nu este pentru prima dată când Helsinki se alătură ţărilor care se împotrivesc aderării României la Schengen. În 2011 s-a alăturat Olandei și a condiționat aderarea României de două rapoarte MCV favorabile.

      dupa dimnii digi

  11. Pt mine ca strategie militara intrarea Japoniei in Nato era esentiala daca vroiai sa dilati capacitatea militara a Rusiei. In Nord Anglia e regina.
    Sa astepte 10 ani. ii doare pe finlandieni in cur de noi…

  12. Asta este un fanatic al vaccinarii obligatorii ,un isteric al mastii purtate peste tot si un dement al inchiderii oamenilor in case.O bestie ,un tradator si vanzator de neam si tara.Observ ca scarnavia nu e niciodata cenzurata la National.

  13. Pentru Onuț: Nu-mi da exemple din anno Domini 2013… De atunci a curs multă apă pe Dimbovița. La ora actuală și Finlanda și Suedia susțin fără rezerve aderarea României la Spațiul Schengen. Că mai au probleme cu țiganii originari din România ? Cine nu are…

  14. Conceptul de „democrație” nu funcționează în relațiile dintre țări, INTERESUL este cel care determina politicile naționale.

  15. Foarte bine a punctat. Trebuia sa conditionam votul nostru pentru adminterea Finlandei in NATO de votul/sustinerea lor pentru intrarea noastra in Schengen. Adica asemanator cu ce a facut Erdogan.

  16. Bravoooooo,un patriot care are curaj sa vorbeasca ,nu ca toate jigodiile si tradatorii din conducerea tarii [ palament,guvern servicii presedentie ] ! !

  17. Un muist de 2 lei care mănâncă rahat. Pentru restul analfabeților din comentarii: FINLANDA A RENUNTAT LA VETO IMPOTRIVA MARIRII SCHENGEN IN 2011, LASAND OLANDA CA ULTIMUL VOT CARE SE OPUNE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger