Continuă să apară reacții după recenta decizie a CCR-ului, privind renumărarea voturilor din primul tur al alegerilor prezidențiale.
Printre acestea se numără și cea a liderului AUR, George Simion. Care arată cu degetul în direcția CCR-ului. Dar și a PSD și PNL.
Preşedintele AUR, George Simion, a criticat, joi, Curtea Constituţională (CCR), susţinând că aceasta „se transformă într-un pion pe scena politică”, în loc să fi constatat „abuzurile repetate” ale partidelor de la putere. Referindu-se la PSD și PNL.
Simion: „Este ruşinos şi revoltător atacul pe care îl vedem zilele acestea la adresa democraţiei”
„CCR în loc să fi constatat abuzurile repetate ale partidelor aflate la putere, PSD şi PNL, de-a lungul timpului, se transformă într-un pion pe scena politică. (…) CCR-ul condus de PSD – PNL – UDMR a dispus renumărarea voturilor în toate secţiile de votare, deşi cei care au contestat au făcut referire doar la un număr limitat de secţii. (…) De unde toată această disperare a sistemului încât a activat toate mecanismele pentru a înfrânge votul românilor?
Din cauză că au venit sondajele şi Elena Lasconi, această Kamala de Câmpulung, pierde turul doi în faţa candidatului suveranist, Călin Georgescu. Şi, atunci, au convocat Curtea Constituţională pentru a încerca să repete alegerile. (…) Este ruşinos şi revoltător atacul pe care îl vedem zilele acestea la adresa democraţiei româneşti”, a precizat George Simion, pentru Agerpres.
Citiți și: Profitorii campaniei electorale
Liderul AUR: „Unde era CSAT când ţara noastră era furată sistematic?”
În opinia liderului AUR, Consiliul Superior de Apărare a Ţării (CSAT) nu a fost convocat pentru a proteja interesele poporului român, ci pe ale „băieţilor şmecheri de la butoane”.
„Unde era CSAT când ţara noastră era furată sistematic? Unde era când industria ne-a fost distrusă, iar resursele ne-au fost înstrăinate? Timp de 35 de ani, niciun CSAT nu a fost convocat pentru a proteja interesele poporului român, ci doar interesele băieţilor şmecheri de la butoane”, a afirmat George Simion.
Amintim că președintele Iohannis a convocat pentru joi 28 noiembrie, cu începere de la ora 14, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, la Palatul Cotroceni.
„Pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului se află analiza unor posibile riscuri la adresa securității naționale generate de acțiunile unor actori cibernetici statali și non-statali asupra unor infrastructuri IT&C, suport pentru procesul electoral”, a transmis miercuri Administrația Prezidențială, într-un comunicat.
Totodată, amintim că după ședinta de joi, CCR a anunțat oficial, printr-un comunicat de presă, decizia privind cererea de renumărare a voturilor de la primul tur al alegerilor prezidențiale, adresată BEC. S-a cerut „reverificarea și renumărarea tuturor buletinelor de vot cuprinzând voturile valabil exprimate și cele nule”.
Redăm în cele ce urmează, integral, comunicatul CCR:
„În ziua de 28 noiembrie 2024, Plenul Curții Constituționale a examinat cererea de anulare a alegerilor pentru funcția de Președinte al României din data de 24 noiembrie 2024, formulată de domnul Cristian Vasile Terheș (Dosar nr.3671F/2024), și având în vedere art.146 lit.f) din Constituție, art.3 din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Președintelui României, precum și art.37 și 76 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, cu unanimitate de voturi, a dispus:
1. Reverificarea și renumărarea tuturor buletinelor de vot cuprinzând voturile valabil exprimate și cele nule la alegerile pentru funcția de Președinte al României din data de 24 noiembrie 2024.
2. Înaintarea rezultatelor reverificării și renumărării Curții Constituționale de către Biroul Electoral Central.
3. Termen de judecată pentru data de 29 noiembrie 2024, ora 14,00.
În aceeași ședință, Plenul Curții Constituționale a respins, ca tardivă, cu unanimitate de voturi, cererea de anulare a alegerilor pentru funcția de Președinte al României din data de 24 noiembrie 2024, formulată de domnul Sebastian-Constantin Popescu (Dosar nr.3672F/2024).
Totodată, în Dosarul nr.3670F/2024, a stabilit termen pentru data de 29 noiembrie 2024, ora 14,00.
*
Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central.
Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.”
Este agent politic de mult. De fapt cred ca doar asta e rulul acestei curti plina de slugi, sa execute ceea ce i se cere, si sa aduca din condei (vorba lui nenea Iancu), ca sa iasa la vopsea.
plus ca nu sunt 18 milioane de alegatori, doar suntem cu totii 19 milioane
Nu s-a transformat acum, ci era de la inceput. Prin numirea politica a judecatorilor CCR este incalcata separatia puterilor in stat, astfel ca Romania nu este un stat de drept.