AcasăPoliticaLiderul AUR dărâmă propunerea de premier a PNL. George Simion: „O cacealma!...

Liderul AUR dărâmă propunerea de premier a PNL. George Simion: „O cacealma! Cîţu nu poate fi o propunere serioasă”

Liderul AUR dărâmă propunerea de premier a liberalilor: ”Probabil e o cacealma. Cîţu nu poate fi o propunere serioasă”

Propunerea de premier venită din tabăra liberală – în persoana ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, a generat reacții la nivel politic.

Co-președintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – a patra formațiune politică prezentă în Parlament, din câte arată rezultatele alegerilor parlamentare – nu vede deloc cu ochi buni această nominalizare a lui Cîțu. ”Ni se pare o glumă, probabil e o cacealma pe care preşedintele Klaus Iohannis o foloseşte în negocierile cu celelalte forţe politice cu care intenţionează să-şi impună guvernul. Florin Cîţu nu poate fi o propunere serioasă de prim-ministru”, a declarat George Simion, miercuri seară, la B 1 TV.

Ce așteaptă George Simion

Pe de altă parte, liderul AUR a precizat că numele vehiculate până la acest moment, ca potențiale propuneri din partea celorlalte partide – în speță Alexandru Rafila (PSD), Dacian Cioloș (USR PNL) – nu îi prea conving pe reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor.

”Noi suntem a patra forță politică în momentul asta. Nu prea putem noi să propunem o variantă de prim-ministru, pentru ca de-abia a aflat lumea de noi și am luat 10% din voturile românilor. Așteptăm să vedem numele propuse de primele trei forțe: PSD, PNL și USR. Numele vehiculate pana acum nu ne-au convins, ba chiar aceasta propunere cu dl Florin Cîțu ni se pare o cacealma”, a susținut Simion.

Liderul AUR spune că formațiunea sa așteaptă negocierile. ”Cred că USR-PLUS nu o să-l susțină pe dl Florin Cîțu. Nu ne convinge niciunul din aceste trei nume. Așteptăm dialog, negocieri, să venim și noi dacă va fi cazul cu o variantă către celelalte trei forțe politice dacă vor avea nevoie de votul nostru.

Până acum nu am purtat nici o discuție în acest sens față în față cu reprezentanții partidelor politice. S-ar putea mâine sau poimâine sa discutam și despre alte variante decât aceste trei nume. Am spus că nu vom intra în nicio coaliție de guvernare. (…) Acesta este mandatul pe care alegătorii noștri (…) ni l-au dat. Nu putem trăda acest mandat”, a mai afirmat Simion.

418 afisari

2 COMENTARII

  1. KaKitzu om da stat cemai, nea imprumutat in 10 luni cat altii in 10 ani, si aku vrea premiu
    Era gelos pe Sica, ca el ii dadea primul limbi lui Iohanis, si dupa atatea merite financiare, vrea el sa dea primul limbi stapanirii contraromane

  2. nici orban si nici iohann nu cred in catu dar il sacrifica in prima luna dupa instalare ca vor ajunge sa cada prin motiune de prea mult binele care il votr face!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger