AcasăPoliticaLiderii PSD și PNL au depus la BEC lista candidaților la europarlamentare....

Liderii PSD și PNL au depus la BEC lista candidaților la europarlamentare. „Intrăm într-o altă logică electorală” – VIDEO

sursa foto: captură video

Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au fost, vineri, alături de Gabriela Firea, Mihai Tudose, Rareș Bogdan, dar și de alte nume cunoscute din cele două partide, la sediul Biroului Electoral Central. A fost depusă lista comună a candidaților pentru alegerile europarlamentare din iunie.

După depunerea listei cu candidații la alegerile europarlamentare, la Biroul Electoral Central, Ciucă și Ciolacu au făcut declarații în fața presei.

Ciucă, despre lista de la europarlamentare: Sunt și oameni noi

Primul care a vorbit a fost președintele PNL, Nicolae Ciucă, cel care a afirmat că echipa de candidați „are misiunea” de a merge la Bruxelles „nu pentru PNL, nu pentru PSD”, ci pentru România.

Am formalizat depunerea listei comune a alianței electorale PNL-PSD. Este o listă care cuprinde o parte dintre europarlamentarii care au experiență și care și-au desfășurat activitatea în Parlamentul UE. De asemenea, sunt și oameni noi.

Practic este o echipă pe care am asumat-o împreună astfel încât să ne ducem la capăt angajamentul pentru a continua cu aceeași responsabilitate să asigurăm stabilitatea guvernării și dezvoltarea României.

Această echipă are misiunea de a merge la Bruxelles nu pentru un partid, nu pentru PNL, nu pentru PSD. Are misiunea să meargă la Bruxelles pentru România, pentru cetățenii României, pentru a face tot ceea ce le stă în putință să continuăm acest proces de dezvoltare cu fonduri europene cum s-a realizat în ultimii 17 ani și putem cu toții să vedem acest lucru, bani cu care vom continua să dezvoltăm comunitățile locale, să putem să realizăm infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, să putem să îmbunătățim cele două obiective pe care fiecare dintre partide și toate partidele politice au promis că le vor avea pe lista de priorități – domeniul educației și domeniul sănătății”, a declarat liderul PNL, la sediul BEC.

Ciolacu: Am depășit momentul în care România trebuie să trăiască în circ, scandal

La rândul său, Marcel Ciolacu, premierul și totodată liderul PSD, a anunțat că cele două partide au constituit o alianță electorală. Și că vin „cu o ofertă europeană pentru alegerile europarlamentare”.

În acest moment este oficial, cele două partide au constituit o alianță electorală. Am făcut o alianță electorală la fel cum am construit și o coaliție de guvernare.

Nu am făcut-o nici pentru PSD, nici pentru PNL, am reușit împreună să depășim toate discuțiile interne și să arătăm și în interiorul partidelor, dar mai ales să arătăm românilor că avem maturitatea politică de a lua o decizie nu pentru noi, pentru stabilitate, pentru dezvoltare, într-un moment în care România nu își permite să piardă vreo investiție, vreun ban european, vreo coerență când vorbim de aderarea integrală la Spațiul Schengen, și terestru, când vorbim de eliminarea vizelor pentru SUA și nu în ultimul rând când vorbim de aderarea la OECD. Acestea sunt proiectele mari pentru care de fapt am creat această alianță electorală.

După ce românii vor decide prin vot (…) vom vedea după data de 10 iunie deciziile ulterioare politice. Din punctul meu de vedere, atât eu, cât și domnul președinte Nicolae Ciucă am făcut ceea ce este corect pentru România și pentru români. Am dat dovadă de maturitate politică. Cred că am depășit momentul în care România trebuie să trăiască mai ales în timpul campaniilor electorale în circ, scandal și întotdeauna să folosim și să împingem românii de a vota contra. Noi venim cu o ofertă, venim cu o ofertă administrativă pentru capitala României, o capitală europeană, venim cu o ofertă europeană pentru alegerile europarlamentare, cu o ofertă de stabilitate, de construcție și nu mai îndemnăm românii să voteze contra unui partid sau altui partid. Intrăm în cu totul și cu totul altă logică electorală”, a afirmat Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
298 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger