AcasăPoliticaLiderii Coaliției ar fi ajuns la un acord pe comasarea alegerilor. Când...

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord pe comasarea alegerilor. Când s-ar putea afla decizia

sursa foto: infofinanciar.ro

Noi discuții la vârful PSD și PNL, pe tema comasării alegerilor. O decizie ar urma să se ia miercuri.

Subiectul eventualei comasări a alegerilor din acest an – despre care mai-marii social-democrați și cei ai formațiunii liberale au discutat deja în precedentele ședințe de coaliție – continuă să fie în prim-plan. Apar noi informații din culisele acestor negocieri, venite pe surse.

Discuție Ciolacu-Ciucă, la telefon

Deși liderii coaliției au amânat ședința ce ar fi trebuit să aibă loc duminică, s-a aflat că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au vorbit la telefon. Astfel că, din câte anunță luni, 19 februarie, stiripesurse.ro, s-ar fi ajuns la o înțelegere pe comasare și candidați comuni la toate alegerile din anul 2024.

Potrivit unor surse din rândul formațiunii liberale, liderii celor două partide din cadrul actualei coaliții de guvernare – Ciolacu (PSD) și Ciucă (PNL), au căzut de acord să se comaseze alegerile locale cu alegerile europarlamentare. De asemenea, vor fi comasate alegerile prezidențiale cu cele parlamentare.

Citiți și: Greii din PNL au decis: Ciucă, SACRIFICAT!

COMASAREA alegerilor = ÎMPĂRȚIREA cașcavalului! Ciolacu negociază cu pistolul la tâmplă

O decizie, așteptată miercuri

Deși liderii coaliției nu s-au mai întâlnit, au fost ședințe separate la PSD și PNL, în special pentru a analiza aspectele tehnice ale comasării.

Potrivit sursei citate, PSD și PNL negociază pentru candidați comuni la europarlamentare, dar pe masă sunt mai multe scenarii și se discută inclusiv cel al unui candidat unic la alegerile prezidențiale.

Totodată, surse din PSD au confirmat negocierile, dar precizat că în ședința de miercuri se va tranșa întreaga chestiune. Astfel, la mijlocul acestei săptămâni ar urma să se pună la punct toate detaliile, să se negocieze politic candidaturile și să se regleze aspectele tehnice.

Așadar, se așteaptă ca miercuri să aibă loc o ședință de coaliție în care liderii celor două partide să discute din nou pe tema comasării și, eventual, să ia – și să anunțe public – o decizie cu privire la stabilirea calendarului alegerilor din acest an.

author avatar
Andrei Coman
228 afisari

2 COMENTARII

  1. Ciolacule, ai mare grijă ca după înțelegere liberalii să nu-ți cânte „Ce bine-mi pare că ai luat țeapă!” Uite așa țara intră în marea debandadă administrativă, cu primari în funcție care vor toca bugetele primăriilor și noii aleși uitându-se peste gard și salivând la mangoții care iau calea nedorită de ei. Totodată, se va deschide dosariada națională, DNA forjând puternic și la foc continuu.

  2. Jeguri peneliste din echipa cistigatoare, comasarea nu va ajuta la nimic! Nu va mai voteaza nimeni!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger